Connect with us

Știri

Târgul săptămânal de la Trivalea Moșteni funcționează cu succes printre șerpi și bălării/VIDEO

Publicat

de

Despre mediul rural din Teleorman nu sunt multe de spus. Funcționează după rețeta românească implementată constant de politicieni, de la revoluție încoace, iar comunitățile locale mici s-au obișnuit cu asta, fiecare se descurca cum poate.

Diferența dintre județul nostru și alte județe mai dezvoltate este procentul localităților în care primarii chiar se zbat pentru proiecte.
În Teleorman, deși suntem la o viață de om distanță de anul în care ne-am „lepădat” de comunism, multe comune arată ca și cum ar fi fost devastate de o forță necunoscută. Oamenii au plecat, iar cei care au rămas îl slujesc pe domnul primar sau se aleg cu necazuri dacă nu o fac, acestea fiind cam singurele opțiuni.
Comuna Trivalea Moșteni este condusă de ani buni de același edil, Marius Bocăncilă.
A candidat și a câștigat din partea partidului lui Dan Diaconescu, apoi, la fel ca toți ceilalți din acest partid, a trecut la PSD.
În timp, și-a format propria echipă cu oameni de încedere, pe care îi ține fideli tolerându-le afacerile personale, unele extrem de dubioase și păguboase pentru bugetul local, conform declarațiilor cetățenilor.
Oamenii spun că în comună nu s-a făcut nimic pentru ei, realizările administrației publice locale în interesul locuitorilor de acolo sunt infime, comparativ cu gradul de „dezvoltare personală” al primarului, familiei și apropiaților acestuia.
Cam totul a fost lăsat de izbeliște, iar unele lucrări importante ar fi fost realizate doar pe hârtie, acuzație pe care o vom verifica și o vom aduce în atenția publică dacă se va dovedi a fi adevarată.
La prima vedere, Trivalea Moșteni pare sat fără câini, cum se spune. Viceprimarul se ocupă cu specula, iar evaziunea fiscală este în floare, deși ceea ce ar trebui să facă este cu totul altceva.
În târgul săptămânal din comună au apărut șerpii. Greu de crezut că aici ar fi altceva decât un loc abandonat de ani de zile, dacă mergeți în zilele în care nu se strâng oamenii să își vândă produsele.
Bălării mai mari decât mesele, insecte cât cuprinde și, în general, deteriorare generală.
În fiecare sâmbătă, până la ora 10.00, aici se vând mezeluri, brânză, lapte, ouă și alte produse alimentare și nealimentare, deși condițiile de expunere sunt un adevărat focar de infecție.
Nu știm dacă autoritățile responsabile cu sănătatea publică s-au deranjat măcar o dată, în weekend, pentru a constatata personal pericolul de la fața locului și indolența autorităților locale, însă, după cum poate constatata oricine ajunge acolo, locul respectiv numai târg nu poate fi numit.
Despre dezastrul din Trivalea Moșteni și afacerile autorităților locale vom relata zilele următoare, cu declarații ale cetățenilor și imagini video care redau dezastrul local ascuns de ochii oamenilor.
Până atunci, putem afirma cu certitudine că târgul săptămânal este cea mai mică problemă a comunei Trivalea Moșteni.