Connect with us

Știri

„Captură” de weekend a Poliției Teleorman! Șofer prins drogat la volan în Zimnicea!

Publicat

de

IPJ Teleorman își îndreaptă forțele spre Zimnicea, după ce în urmă cu câteva zile a fost depistat un presupus dealer de droguri în localitate, care „alimenta” cu marfă orașul și împrejurimile.

În acest weekend, acțiuni ale agenților de poliție s-au desfășurat în tot județul, însă în Zimnicea s-a acționat cu efective mărite, „pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, pentru prevenirea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Teleorman.
Cu această ocazie, au fost întocmite dosare penale și au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

„În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 68 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21 405 lei, au reținut 2 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 2 certificate de înmatriculare.
Dintre acestea, 20 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancțiune pentru lipsă inspecție tehnică periodică, 1 sancțiune pentru defecțiuni tehnice,10 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 sancțiuni pentru alte abateri, 1 sancțiune pentru telefon mobil și 9 sancțiuni conform Legii 61/1991″.
Totodată, în urma activităților desfășurate, polițiștii au controlat 79 autovehicule, au legitimat 160 persoane, au efectuat 25 testări cu aparatul etilotest și au verificat 7 societăți comerciale”, se mai arată în comunicatul IPJ Teleorman.

În ceea ce privește consumul de droguri la volan, la „zar” a căzut, de această dată, un bărbat de 34 de ani din Zimnicea, pe care nu au apucat prietenii să îl anunțe că este „razie în oraș”.
S-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 18.30.
Luat prin surprindere, șoferul nu a mai avut „loc de întors”. După ce a ieșit pozitiv la testarea cu aparatul Drugtest, acesta a fost transportat la o unitate medicală pentru a i se recolta o probă biologică.
Acum este „fericitul” câștigător al unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ” conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Având în vedere rezultatele acțiunii, IPJ Teleorman recomandă tuturor participanților la traficul rutier, să nu consume alcool sau droguri, întrucât le pun în pericol sănătatea și viața, să manifeste prudență, să respecte cu strictețe legislația rutieră în vigoarere și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.