Connect with us

Știri

Deputatul Ică Calotă susține acordarea de urgență a despăgubirile pentru agricultori : „Nu le putem cere celor păgubiți să aștepte până la recolta viitoare”

Publicat

de

Seceta pedologică ce a lovit România a creat multe controverse, atât între fermieri și autorități, cât și între politicieni, aceștia din urmă susținând abordări diferite cu privire la această situație.

Deputatul de Teleorman , Ică Florică Calotă, membru în Comisia pentru agricultură din cadrul Parlamentului României, susține că fermierii afectați de secetă ar trebui să fie despăgubiți cât mai repede, pentru că, în caz contrar, mulți dintre ei vor rămâne fără resurse pentru următoarele culturi.
„Mulți agricultori sunt acum într-o situație limită. Seceta a distrus multe culturi, altele sunt pe cale de a fi compromise, iar pagubele sunt enorme pentru cei care au investit în acest domeniu. Susțin fără echivoc acordarea de urgență despăgubirilor către agricultorii afectați de fenomenele meteo extreme, pentru a-și continua activitatea.
Omenii au consumat aproape toate resursele financiare pentru aceste culturi distruse de secetă, iar acum sunt în situația de a pierde chiar și ce au investit, nu se mai pune problema de câștig. Avem datoria, ca stat, să sprijinim în mod eficient acest domeniu foarte important pentru economia României, în special când vorbim despre situații limită, cum este aceasta. Nu le putem cere celor păgubiți să aștepte până la recolta viitoare”, a declarat parlamentarul de Teleorman.