Connect with us

Știri

Primăria Alexandria, drept la replică despre trotuarele din zona 100, tip șanțuri de scurgere a speranțelor: „Sunt conforme și suficiente! Acolo circulă 40 de persoane pe oră, dar ne-ar plăcea să vedem câte 800 de persoane pe oră care se îndreaptă spre Parc Vedea”

Publicat

de

Primăria Alexandria s-a „ofuscat” după materialul privind trotuarele din zona 100 și a trimis un drept la replică comun tuturor celor care și-au „permis” să ironizeze modernizarea cartierului „zona 100” din municipiul Alexandria, județul Teleorman, cu care primarul Victor Drăgușin se laudă pe facebook, când nu „beculește” sau când nu ne arată Parcul Pădurea Vedea, cel despre care „nu știa” că are o parte ocupată abuziv de afaceriștii apropiați domniei sale.

Din lene sau din neștiință, dreptul la replica a fost trimis exact în același format publicațiilor care au preluat informația de la consilierul local Gabriel Bulumac, dar și acestuia, iar conținutul este ca nuca în perete, pentru că informația a fost prezentată și comentată în mod total diferit, de fiecare în parte. Prin urmare, dreptul la replică ar fi trebuit personalizat, pentru că nu prea se potrivește cu articolul, cel puțin în cazul publicației Total Impact.
Dar cine să facă asta, pentru modica sumă de 10.000 lei/lună, cu care este plătită din bani publici cea care îi scrie domnului primar?! Nu se deranjează doamna să fie atentă la „penibil”, merge și cu copy-paste.
De exemplu, publicația noastră nu a afirmat și nu a dat de înțeles că trotuarele din zona 100 ar fi construite fără să se țină cont de legislația în vigoare, ci doar am ironizat dimensiunea lor și înălțimea bordurilor în raport cu acele alei, că numai a trotuare nu arată.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Reabilitare ironică în zona 100! Primăria Alexandria a făcut trotuare slim! Locatar: “Astea nu-s trotuare, sunt șanturi de scurgere a speranțelor”

Mai mult, aceeași „eminență cenușie”, care a scris acest text, numit drept la replică, și l-a trimis ca fiind din partea preacinstitei instituții, care decide ce face cu banii „supravietuitirilor” care au mai rămas să trăiască in Alexandria, îl ceartă pe consilierul Bulumac în dreptul la replică pentru noi, adresându-i-se cu „domnule consilier, lider de grup”, deși ar fi trebuit să se adreseze publicației noastre, pentru că nouă ni l-a trimis. Așa se întâmplă când ți-e lene să personalizezi răspunsul și trimiți cu copy-paste, frizezi penibilul.

În concluzie, ce am înțeles noi din această…replică..este că trotuarele alea din zona 100, cu aspect de canale de scurgere, de care se plâng oamenii, sunt în regulă și le ajunge, să zică săru’mâna că le-a făcut ceva și să nu mai comenteze atât, că nu se compară „săracii” din zona 100 cu cei care locuiesc pe strada Dunării sau în centru, pe strada Libertății.
Iar consilierul Bulumac să își mai vadă de viața lui, să nu-i mai deranjeze, că ei au treabă să reconstruiască Alexandria, până nu mai rămâne nimic din ea, cum se spune.

DREPT LA REPLCĂ
cu privire la informațiile prezentate în spațiul public de consilierul local PNL Bulumac Gabriel și preluate de Ziarul Liber în Teleorman și Total Impact:

Potrivit legislației în vigoare, invocată de noul lider de grup al consilierilor locali PNL, Bulumac Gabriel, respectiv pct. 3.24 din Ordinul 49/27.01.1998, precizăm, pentru a clarifica incapacitatea dvs. de a interpreta cele invocate, faptul că lățimea unui trotuar lângă locuințe, cu o capacitate de circulație de 800 de pietoni/ oră trebuie să aibă dimensiunea de 1 metru, aşa cum este prevazut în normele de aplicare, la anexa nr. 5, pentru care ați și atașat foto.
Acum vă întrebam dacă, în opinia dvs., cumva zona 100 este mai intens circulată decât strada Libertății, sau Dunării, spre exemplu?! Așteptăm totuși, cu nerăbdare, ca cel puțin de Zilele Municipiului Alexandria să vedem câte 800 de persoane pe oră care se îndreaptă spre Parc Vedea. Până atunci, cel puțin, în zona supusă spre analiză nu trec mai mult de 40 de persoane pe oră.
Totodată, ca să aducem clarificări și să nu avem tendința ca dvs. să exagerăm cu poveștile, menționăm faptul că există un executant al acestei lucrări care, în urma contractului de achiziție publică încheiat, are obligația de a respecta întocmai proiectul tehnic, pe detalii tehnice de execuție a lucrărilor. În situația în care aceste lucrări nu sunt executate în conformitate cu proiectul pus la dispoziția executantului, se vor aplica sancțiunile stipulate prin contract, pe care le-a luat la cunoștință în momentul semnării contractului de achiziție publică de lucrări.
Având în vedere că aceste lucrări sunt verificate în cel mai mic detaliu și de către dirigintele de șantier, pentru a constata dacă lucrările executate în șantier corespund proiectului, vă comunicăm faptul că, în prezent, proiectul implică lucrări care se încadrează în traseul existent al străzilor și al limtelor cadastrale.
Precizăm faptul că au fost adoptate inclusiv valori pentru parametri specifici (lățimi, pante), astfel încat, în spațiul indicat de dvs., prin fotografiile prezentate, să fie facilitată circulația auto, cât și cea pietonală. În vederea asigurării accesului în zonă, inclusiv pentru autospecialele de intervenție rapidă (ambulanță, mașină de pompieri, etc.), lățimea trotuarului a fost stabilită în limitele prevăzute prin proiect și conform legislației în vigoare.
Mai mult, acolo unde nu au existat trotuare, precizăm faptul că proiectantul a venit cu soluții privind extinderea acestora, tot în limitele prevazute de legislația în vigoare.

Domnule lider de grup al consilierilor locali PNL, încercați totuși la Sibiu, unde presa relata că ar exista un trotuar de doar 88 cm., destinat atât pietonilor, cât și bicicliștilor! Detalii aici https://www.turnulsfatului.ro/2021/06/27/topul-celor-mai-inguste-trotuare-are-un-nou-lider-67-de-cm-cu-tot-cu-bordura-si-peste-scarile-blocului-183102?comment
Mai puteți încerca inclusiv la Cluj, 7 cm. Detalii aici: https://www.stirilekanald.ro/cel-mai-ingust-trotuar-din-romania-este-la-cluj-pietonii-fac-echilibristica-pentru-a-putea-circula-pe-strada-respectiva-17942226

Prin urmare, domnule lider de grup al consilierilor locali PNL, toată Alexandria este supusă reabilitării! Știm, este deranjant pentru dvs. dar noi muncim să dezvoltăm comunitatea!
Dvs. sunteți scriitor? Aveți mari șanse să vă inițiați în literatura SF-ului.

În concluzie, nu avem timp de pierdut!