Connect with us

Știri

Cernobîlul gunoaielor la Peretu! Incendii, cadavre de animale și câini care atacă locuitorii din zonă/VIDEO

Publicat

de

Munți de gunoaie, cadavre de animale, apă infestată, incebdii, nepăsare generală și un primar care minte de îngheață apele. Asta a găsit activistul de mediu în comuna Peretu, judetul Teleorman, după o vizită de „lucru” în zonă.

Chiar și el, care a cutreierat toată țara, a fost șocat de ceea ce a găsit în localitate, un focar de infecție care nu mai este doar de (in)competența celor de la Garda de Mediu Teleorman.
Având în vedere că gunoaiele și cadavrele animalelor au infestat și apa curgătoare din zona respectivă, vorbim deja despre o problema de sănătate publică, dacă DSP Teleorman mai există și pentru altfel de situații decât covidul.
Problema devine și mai periculoasă, pentru că munții de gunoaie au atras în zonă foarte mulți câini agresivi care atacă oamenii ce dețin teren în perimetrul focarului de infecție.
Un cetățean care locuiește în zonă a povestit disperat, chiar în curtea Postului de Poliție Peretu, cum i se distrug culturile din cauza munților de gunoaie, terenul său fiind amplasat în imediata apropiere a dezastrului ecologic, și cum sunt atacați de câini agresivi care vin la gunoaie.
Degeaba a apelat omul la primarul comunei, pentru că s-a ales doar cu minciuni și promisiuni neonorate.
Nici autoritățile locale, nici Garda de Mediu Teleorman, prima instituție care ar trebui să intervină în astfel de cazuri, nu au mișcat un deget pentru a rezolva acest dezastru.
Vom reveni cu noi detalii despre situația de la Peretu, dar și cu reacția autorităților județene și locale, care acum s-au ales și cu plângeri penale, având în vedere neglijența în serviciu și reaua credință de card au dat dovadă în acest caz.