Connect with us

Știri

Gest impresionant al ISU Teleorman! Surpriză pentru un veteran de razboi care a împlinit 100 de ani! Bătrânul a fost pompier și locuiește în Teleorman/FOTO

Publicat

de

Se numește Florea Seba, este veteran de război, și, cel mai probabil, este cel mai bătrân pompier din România.S-a născut pe 12 august 1922, în comuna Lisa, județul Teleorman, într-o familie de agricultori. Avea încă sase frați, iar el este cel mai mare dintre ei.

La 21 de ani, pe când era ucenic la un atelier de confecționat încălțăminte, în timpul celui de al doilea Război Mondial, în luna aprilie a anului 1943, a fost chemat pentru a face parte din armata română, fiind repartizat la arma „POMPIERI”.
Timp de doi ani de zile a fost implicat în foarte multe misiuni pentru protejarea vieții și bunurilor materiale ale semenilor săi, printre bombardamente și pericole la tot pasul.
Își amintește și acum, cu lacrimi în ochi, ororile războiului și diferite intervenții pe care trebuiau să le desfășoare în zona capitalei, ei fiind chemați deseori în sprijin de la Secția de Pompieri din Turnu Măgurele.
Bătrânul, care a împlinit vineri, 12 august 2022, 100 de ani, a povestit că împreună cu ceilalți colegi ai săi, prin curaj, implicare, devotament și dragoste de țară au reușit să ducă la bun sfârșit toate misiunile încredințate, întorcându-se de fiecare dată sănătoși la unitatea din care făceau parte.

În luna aprilie a anului 1945 a fost lăsat la vatră, ajungând din nou alături de familia sa.
Cu prilejul împlinirii vârstei de 100 de ani, inspectorul șef al ISU „A.D. Ghica” al județului Teleorman, col. Marius Stancu, a transmis venerabilului nostru pompier și veteran de război un mesaj de apreciere şi mulţumire pentru sacrificiul personal adus ţării în anii de război şi cele mai sincere felicitări.
Salvatorii de astăzi l-au săbătorit pe cel mai bătrân pompier așa cum se cuvine, cu tort, șampanie și alte mici cadouri simbolice.
„Vizita l-a emoționat profund pe nea Florea, care își dorește să îi mai călcăm pragul și cu alte ocazii. Pe această cale dorim să îi transmitem distinsului nostru veteran un călduros și sincer „La mulți ani!”, sănătate și numai bucurii alături de cei dragi”, au povestit pompierii care l-au vizitat.