Connect with us

Știri

Inconștiență ! Un șofer aruncă mâncare unui urs aflat pe șosea, la câteva minute după um mesaj RO-ALERT care avertiza că este periculos să fie hrăniți/VIDEO

Publicat

de

S-a întâmplat în zona barajului Vidraru, sâmbătă după amiază, la intrare pe cel mai spectaculos traseu din România, Transfăgărășan.

Deși un mesaj RO-ALERT tocmai avertizase turiștii că în zonă, pe șosea, au fost semnalați patru urși și, printre altele, hrănirea lor este periculoasă, un șofer aflat la volanul unui autoturism cu numere de Vâlcea a considerat că „știe el mai bine” ce face.
Așa că, la apariția unui urs pe sosea, omul a oprit mașina în mijlocul drumului și a început să arunce animalului pufuleți.
Înfometat și derutat, ursul s-a repezit haotic, printre mașini, să infulece, deși ce ii aruncase șoferul inconștient nu i-ar fi ajuns în stomac, deci „gestul” acestuia era absolut nul.
Nu la fel de nul a fost și pericolul la care a expus ceilalți participanți la trafic și chiar ursul, care putea fi lovit în plin, având în vedere saltul făcut pe sosea și curba din zona respectivă.
În România, din ce în ce mai mulți urși, de foame, părăsesc habitaclul natural și coboară printre oameni.
De această situație sunt responsabile autoritățile din domeniu, în primul rând, care nu sunt preocupate de hrănirea animalelor, acolo unde le este locul, după ce le-au invadat habitaclul, dar și oamenii care ii întâlnesc pe șosea și îi hrănesc, mai mult pentru spectacol decât din milă.