Connect with us

Evenimente

A plecat la scăldat și nu s-a mai întors! Tânăr din Frăsinet înecat în râul Teleorman, între Vârtoape și Perii Broșteni/VIDEO

Publicat

de

  • Un tânăr de 19 ani din comuna Frăsinet, județul Teleorman, a plecat de acasă, sâmbătă după amiază, însoțit de alți tineri, pentru o baie în râul Teleorman, între Vârtoape și Perii Broșteni. Din păcate, această escapadă l-a costat viața.

După ce a fost scos din apă de pompierii de la ISU Teleorman și s-au efectuat manevre de resuscitare aproape o oră, echipajele medicale au declarat decesul tânărului.

Astăzi, în jurul orei 18.23, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția pompierilor militari pentru căutarea și scoaterea unei persoane posibil înecate (tânăr de aproximativ 19 ani) din râul Teleorman, în zona podului de pe DJ 601C, între localitățile Perii Broșteni și Vârtoape.

Ajunși rapid la locul intervenției, cu o mașină de stingere, o autospecială de scafandri care are în dotare o barcă pneumatică de salvare, un SMURD și o ambulanță SAJ, salvatorii au reușit rapid să găsească victima, care se afla sub apă și să o scoată la suprafață pentru a o preda echipajelor medicale.
Din păcate, la ora 20.20, manevrele de resuscitare s-au încheiat fără a avea un rezultat pozitiv, echipajul medical al SAJ Teleorman declarând decesul” se arată într-un comunicat al ISU Teleorman.

Cum pot fi evitate astfel de tragedii!

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, salvatorii teleormăneni vă recomandă să respectați următoarele reguli privind scăldatul:

• frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

• evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

• nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;

• nu intraţi în apa rece înfierbântaţi;

• nu vă aventuraţi în apă seara târziu sau pe timp de noapte;

• nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate;

• să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă.

FOARTE IMPORTANT!
Scăldatul poate deveni un pericol dacă este alimentat de neglijență și de ignorarea regulilor!