Connect with us

Știri

Las-o, bă, că merge așa! Toalete focar de infecție în Piața Peco! Societatea Piețe și Târguri „de pe lângă” Primăria Alexandria mai mult taxează decât oferă/FOTO

Publicat

de

Societatea Piețe și Târguri, aflată în subordinea Consiliului Local Alexandria, consiliu majoritar al PSD, care nu suflă în fața primarului Victor Drăgușin, reușește cu succes să producă revoltă în rândul comunității, mai ales când vine vorba despre felul în care își face treaba.

Reamintim cititorilor că această societate este condusă de finul primarului, Octavian Teodoresc, și se ocupă inclusiv cu taxarea cetățenilor pentru parcările inexistente ( două dungi de vopsea albă pe asfalt nu înseamnă parcare, mai ales când bordurile sunt mai înalte decât pragurile autoturismelor).
Mulți comercianți comentează pe la colțuri condițiile și modul discreționar în care sunt acordate locurile în piețele din Alexandria, dar prea puțini îndrăznesc să se exprime public, de teama repercursionilor din partea celor care decid care cum are voie să își vândă marfa.
De exemplu, unul dintre cei care se revoltă sub protecția anonimatului a trimis pe adresa redacției mai multe fotografii cu toaletele insalubre din Piața Peco, unde mirosul greu de suportat și mizeria domnesc zilnic, ca și cum aceasta ar fi normalitatea.
Comercianții și puținii producători care se mai încumetă să își vândă marfa în Piața Peco, altfel foarte „spoită” la exterior, pe principiul „pe afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul”, susțin că taxele plus cheltuielile aferente sunt prea mari, comparativ cu ce oferă societatea primarului. Pardon, a Consiliului Local, scriptic vorbind.
Mai mult, comportamentul celor care administrează piața lasă mult de dorit, iar dacă cineva are curajul sa își spună nulțumirile este trimis la plimbare, conform cunoscutului principiu dictatorial „dacă nu îți convine, du-te în altă parte”.