Connect with us

Știri

Dan Cristescu, senator de Teleorman: „Vouchere de 30 de euro lunar pentru elevii cu burse sociale! Pot cumpăra alimente, rechizite sau haine”

Publicat

de

Elevii care primesc, în prezent, burse sociale urmează să primească încă 30 de euro lunar, sub formă de voucher, însă doar în perioada cursurilor, nu și în vacanțe, până la finalul anului.

Anunțul a fost făcut de senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, iar măsura face parte dintr-un pachet social mai amplu, susținut de coaliția de guvernare.

Încă o măsură propusă de PSD în pachetul „Sprijin pentru România” prin care elevii care primesc burse sociale, vor primi în fiecare lună un voucher de 30 de euro, pentru achiziția de rechizite, alimente și haine. Acesta este abordarea PSD de a asigura acces egal la educație pentru toate categoriile de elevi. Dacă tot vorbim de „România educată”, atunci acest proiect trebuie să se refere la toți elevii.
Voucherele de 30 euro/elev cu bursă socială se acordă în fiecare lună de școală, până la finalul anului, în plus față de suma de 500 de lei primită de acești elevi la început de an școlar.
Distribuția banilor către elevii eligibili (atât suma de 500 de lei de la început, cât și voucherele de 30 euro/lună) se asigură de către Ministerul Educației” este anunțul senatorului Cristescu.