Connect with us

Știri

Încă o lovitură pentru imaginea BOR! Un preot celebru pe internet, reținut pentru agresiune sexuală în timpul spovedaniei! Proba principală, o înregistrare audio!

Publicat

de

Încă un scandal sexual zguduie din temelii imaginea Bisericiii Ortodoxe Române, după ce un preot celebru pe rețelele de socializare a fost acuzat de agresiune sexuală, principala infracțiune de care sunt acuzați slujitorii domnului, atunci când sunt implicați în scandaluri publice.

Părintele Visarion Alexa a devenit cunoscut pe internet datorită pildelor sale postate în format video și pentru felul în care reușea să transmită cuvântul lui Dumnezeu către credincioși, dar mai ales către cei care nu sunt foarte convinși că divinitatea există.
Preotul a fost pus sub acuzare de organele judiciare pentru agresiune sexuală, după ce ar fi atins o tânără în zonele intime, chiar in timp ce aceasta i se spovedea pentru iertarea păcatelor.
Cum spovedania este un act de mare intimitate, care se petrece numai între duhovnic și penitent, agresiunea de care este acuzat părintele Visarion nu poate fi confirmată de martori.
Proba care l-a băgat în arest pe preot pentru 24 de ore, inițial, apoi l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, este o înregistrare audio depusă la dosar, din care reiese că acuzațiile tinerei se confirmă.
Biserica Ortodoxă Română l-a suspendat din funcție, deocamdată, și urmează să deschidă o anchetă internă cu privire la acest eveniment care zguduie imaginea instituției și credibilitatea celor care o reprezintă, deși cei mai mulți preoți sunt dedicați religiei și nu merită să fie judecați în baza unor cazuri izolate, cu care nu au nici o legătură.
În apărarea preotului Visarion, care slujea la o biserică din cartierul Militari, București, avocata acestuia a făcut vorbire despre relația dintre tânără și cel care ii era duhovnic. Aceasta susține că, de fapt, între cei doi exista o relație foarte apropiată de mult timp și comunicau foarte des, inclusiv la ore târzii din noapte.
În rândul credincioșilor, părerile sunt împărțite. Unii îl condamnă, alții îl apără și susțin că totul este o „făcătură” pentru a-l discredita pe preot.
Cum se va încheia acest scandal, rămâne de văzut. Un singur lucru este cert:
imaginea BOR a fost, din nou, zguduită de derapajele unui preot pe care mulți dintre cei care îl ascultau îl considerau fără cusur, având în vedere modul în care vorbea publicului și smerenia pe care o afișa pe rețelele sociale.
Potrivit deciziei instanței, în perioada controlului judiciar, părintele Visarion Alexa trebuie să respecte mai multe condiții:

– să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

– să nu se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată;

– să nu exercite profesia de preot.