Connect with us

Știri

VIDEO/Acuzații grave la adresa primarului de la Smârdioasa: „A dat foc la groapa de gunoi, după ce a mâncat banii de ecologizare”

Publicat

de

Primarul comunei Smârdioasa, George Pomojnicu, a reușit cu succes să se remarce în spațiul public prin orice altceva, mai puțin prin realizări pentru comunitatea care l-a ales.

Cel puțin asta susține o parte dintre cetățenii care trăiesc acolo, cu incendii de cauciucuri, fum toxic și, mai nou, cu incendii de proporții lângă marginea drumului, la groapa de gunoi ilegală.
Pe adresa redacției am primit, duminică, un videoclip care arată cum pe o distanță considerabilă ardeau deșeurile, exact în locul în care, susțin oamenii din zonă, Primăria Smârdioasa aruncă resturi de vegetație și materiale colectate din comună de către angajații instituției, de pe spațiul public și nu numai.
Mai mult, primarul Pomojnicu, susțin ei, nu ar fi străin de incendierea deșeurilor și chiar ar avea un dosar pe rol cu Curtea de Conturi, pentru că ar fi primit fonduri publice în vederea ecologizării zonei, însă banii au fost cheltuiți în alte scopuri.
Acesta ar fi și motivul pentru care, brusc, groapa de gunoi ilegală a luat foc, din senin, însă nimeni din administrația publică locală nu se agită prea tare, ca și cum s-ar cunoaște sursa incendiului și ar avea un scop precis.
Oamenii spun că aceste practici nu sunt noi, iar astfel de acțiuni periculoase ar avea drept scop ștergerea urmelor deșeurilor existente, fără cheltuieli, pentru a justifica sumele alocate pentru ecologizare.
Modelul este tras la indigo cu cel folosit de proprietarii terenurilor agricole, după recoltare.
După cum știm cu toții, incendiile de vegetație uscată cu autor necunoscut apar exact în perioada în care terenurile ar trebui curățate, însă practica uzuală este incendierea lor, o metodă ilegală mult mai ieftină, dar deosebit de periculoasă inclusiv pentru traficul rutier.