Connect with us

Știri

Inițiativă legislativă! Senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, vrea ca șoferii să aibă acces online la propriile sancțiuni primite în trafic!

Publicat

de

O inițiativă legislativă semnată și susținută de senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, alături de alți parlamentari, ar putea permite accesul neîngrădit al șoferilor din România la istoricul propriilor sanctiuni primite în trafic.

Potrivit propunerii, cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de așteptare si deplasări la secțiile de poliție.

Am semnat o inițiativă legislativă care să permită accesul șoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic. Cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de așteptare si deplasări la secțiile de poliție.

Acces permanent și neîngrădit la istoricul sancţiunilor. Fără birocrație inutilă.

Poliția Rutieră deține evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto, dar șoferii nu au acces direct la toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât și în cazul punctelor de penalizare.

Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condițiile în care, potrivit legislației rutiere, la cumulul a cel puțin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul„, a anunțat senatorul Cristescu într-o postare pe obțină sa de facebook.