Connect with us

Politică

Șmecherie pesedistă! USR Teleorman, îngropat de un primar de municipiu! Cum a reușit „ciuma roșie” să obțină control total în Roșiorii de Vede/VIDEO

Publicat

de

Situația municipiului Roșiorii de Vede, județul Teleorman, devenise aproape „virală” la nivel local, prin faptul că, după doi ani de la alegerile locale, acolo încă nu exista un viceprimar.

Asta pentru că opoziția, formată din USR și PNL, nu ceda deloc în fața PSD, partidul care, după ce a recâștigat primăria, a dorit cu ardoare ca funcția de viceprimar să fie ocupată tot de un membru PSD, soția deputatului Florin Piper Savu.

Reamintim că municipiul Roșiorii de Vede a fost la un pas de schimbare, în 2020, când s-au desfășurat ultimele alegeri locale, după ce un tânăr inimos de la USR-PLUS, Costin Fierăscu, a reușit să obțină un număr impresionant de voturi pentru funcția de primar.
Deși nu câștigat, USR-PLUS a „împânzit” Consiliul local Roșiorii de Vede, iar Costin Fierăscu a devenit cel mai vocal opozant al PSD și al primarului Valerică Cîrciumaru, acesta fiind unul dintre motivele care încurcau cu succes socotelile pesediste cu privire la alegerea viceprimarului și a conducerii Urbis SA, societate importantă aflată în subordinea primăriei municipale.
Despre aparatul de partid al PSD nu este cazul să mai amintim cum funcționează, pentru că toată lumea și-a dat seama, plus că se vede cu ochiul liber: acolo unde nu se poate altfel, se oferă funcții publice plătite bine din banii „românilor copleșiți de inflație”, așa cum îi place lui Marcel Ciolacu să se exprime atunci când vine vorba de popor.
Ei bine, după doi ani de opoziție, tânărul inimos a intrat și el în malaxorul financiar al PSD și a concluzionat că nu mai este cazul să se opună „ciumei roșii”.
Primarul Valerică Cîrciumaru, pesedist cu state vechi și uns cu toate alifiile, cum se spune, a reușit cu succes să îl „împacheteze” pe Costin cel frumos și liber, prin oferirea funcției de administrator al Primăriei Roșiorii de Vede, plus câteva locuri calde în consiliul de administrație al Urbis, pentru persoane despre care se spune că ar fi finanțat USR în timpul campaniei electorale.
Oferta nu a fost gratuită. Tinerii frumoși și liberi au platit pentru aceste avantaje prin voturile lor în Consiliul Local Roșiorii de Vede, voturi acordate, conform înțelegerii, pentru dorințele „ciumei roșii”.
Astfel, primarul Valerică Cîrciumaru a obținut pentru PSD tot ce a avut nevoie, cu ajutorul celor de la USR care, la rândul lor, s-au ales cu avantaje din bani publici:
viceprimar PSD, în persoana soției deputatului Piper;
– conducerea Urbis SA
– îngroparea USR în Teleorman.

Cu privire la această alegere, Costin Fierascu susține că a făcut-o de dragul roșiorenilor și pentru binele comunității.
Într-o postare pe pagina sa de facebook, tânărul inimos anunță că va colabora cu „ciuma roșie” pentru interesul oamenilor și a publicat deja un program de audiențe pentru „săracii” care doresc să aștepte pe la ușa lui de administrator public „dedicat” populației.
Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Costin Fierăscu și USR Teleorman, în general, trăiesc într-o realitate paralelă cu percepția publică, având în vedere că reactia celor care chiar au crezut că acești tineri aduc schimbarea este una cât se poate de negativă.
Pactul USR-PSD de la Roșiorii de Vede a lăsat un gust amar votanților lui Costin Fierăscu, mai ales pentru că funcția negociată și obținută de el acum a fost plătită cu distrugerea speranțelor celor care i-au dat putere prin votul lor.

Urmăriți în continuare declarația lui Costin Fierăscu, noul administrator al Primăriei Roșiori, care, în urma cu câteva luni, o critica vehement pe șefa liberalilor roșioreni, Adelina Sfăt, pentru că se înțelesese „de capul ei” cu primarul Cîrciumaru. Aceasta a ocupat vremelnic funcția pe care o ocupă acum Costin Fierăscu, cu promisiunea că îl va ajuta pe primarul pesedist să obțină funcția de viceprimar, pentru partidul său, fără să se consulte cu colegii liberali. Pentru că nu a reușit să respecte înțelegerea, Valerică Cîrciumaru i-a luat postul călduț și bine plătit și l-a „transferat” la Costin Fierăscu, tânărul frumos și liber de la USR.