Connect with us

Știri

Un pas înainte pentru bolnavii de cancer! Senatorul de Teleorman, Eugen Pîrvulescu, co-inițiator al legii privind adoptarea „Planului național pentru prevenirea și combaterea cancerului în România’

Publicat

de

Lgea privind adoptarea ’Planului național pentru prevenirea și combaterea cancerului în România’ a trecut, miercuri, de votul Senatului.

Anunțul a fost făcut de președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, co-inițiator al acestei legi, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Fiind co-inițiator al acestei legi, am susținut și votat proiectul, deoarece reflectă deopotrivă efortul și angajamentul întregii societăți de a lupta cu cancerul.
Acest plan are în vedere o iniţiativă prin care să se asigure accesul rapid la servicii de depistare, diagnosticare, tratament şi îngrijire în cazul cancerelor pediatrice.
Se implementează pentru perioada 2023-2030, iar Ministerul Sănătăţii împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va creea un fond de inovaţie în sănătate, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.
Toţi beneficiarii au dreptul garantat de stat la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică cuprinse în Planul naţional, asigurate prin intermediul furnizorilor de servicii organizaţi conform legii, în funcţie de nevoile particulare ale fiecărui beneficiar”, informează senatorul Pîrvulescu.