Connect with us

Politică

Instituțiile care realizează PROIECTE MARI de interes public vor fi scutite de unele taxe și tarife! Dan Cristescu, senator de Teleorman: „Prin această inițiativă se elimină plata de către stat la stat”

Publicat

de

Inițiativa legislativă, semnată si susținută de senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, scutește de la plata unor taxe și tarife primăriile, consiliile județene, societățile publice, asociațiile de dezvoltare intercomunitară și regiunile de dezvoltare, care au ca obiectiv realizarea de proiecte de interes public din fonduri europene și/sau fonduri naționale publice sau private în valoare de peste 100.000 lei.

Majoritatea unităților administrativ teritoriale se confruntă cu probleme financiare, fiind în imposibilitatea de a genera/colecta venituri care să asigure finanțarea cheltuielilor necesare infrastructurii de bază aflată în administrarea sa. Realizarea unui proiect de interes public presupune , în etapa de început, obținerea contra cost a unui număr important de avize/autorizații, etc. Prin această inițiativă se elimină plata de către stat la stat”, a declarat senatorul Cristescu.