Connect with us

Știri

Protest AUR în Alexandria! Zeci de persoane au strigat „alegeri anticipate” în centrul orașului/VIDEO

Publicat

de

A fost protest în centrul municipiului Alexandria, județul Teleorman, unde liderii partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au strâns aproximativ 100 de persoane, membri și simpatizanți, pentru a-și striga nemulțumirile cu privire la măsurile adoptate de coaliția de guvernare în contextul inflației.

Acțiunea face parte dintr-un demers mai amplu, astfel de proteste fiind organizate în toate reședințele de județ din România.
„Guvernați pentru noi, nu pentru voi”, a fost mesajul afișat pe bannerul adus de protestatari, în jurul căruia s-au construit toate discursurile de la fața locului.
Liderul formațiunii județene AUR, Gabriel Florea, a declarat că scopul acestui protest este unul foarte simplu, dar esențial: „întoarcerea guvernanților cu fața către popor”, pentru că, în prezent, coaliția de guvernare pare că trăiește într-o bulă care nu are nici o legătură cu realitatea de la firul ierbii.
Liderii locali ai AUR au ținut să precizeze în fata celor prezenți că Uniunea Europeană și NATO sunt importante pentru România și sub nici o formă partidul lor nu susține desprinderea țării noastre din aceste alianțe. Însă, reproșul principal a fost acela că „nu s-a negociat în favoarea românilor cu UE”.
Nu au lipsit nici criticile la adresa foștilor colegi de partid, senatoarea Diana Sosoaca și cei care au urmat-o fiind acuzați de „trădare”.
Protestul de duminică face parte dintr-o acțiune amplă organizată la nivel național în toate reședințele de județ din România și s-a desfășurat fără incidente, sub supravegherea forțelor de ordine.
La final, Politia și Jandarmeria Teleorman au primit mulțumiri din partea liderului județean al AUR pentru faptul ca au fost prezente, descurajând, astfel, orice manifestare care ar fi perturbat scopul acțiunii.