Connect with us

Știri

Comuna din Teleorman campionă la ars deșeuri! Autoritățile tolerează situația/VIDEO

Publicat

de

În comuna Smârdioasa, județul Teleorman, ilegalitățile continuă să facă…legea. Oamenii de bună credință sunt îngroziți, la propriu, în timp ce autoritățile locale și cei care încalcă legea prosperă, tolerați de instituțiile statului.

Coșmarul populației pare că nu se mai termină, în special când vine vorba despre incendierea deșeurilor. Acest fenomen aproape că a ajuns o tradiție în zona respectivă, iar autoritățile locale, în loc să facă toate demersurile și să îi sancționeze zilnic pe vânzătorii de fier vechi care dezmembrează mașini pe marginea drumului, arzând componentele nefolositoare, le-a împrumutat obiceiurile.
Mai nou, în comuna Smârdioasa, nu doar „afaceriștii” ard deșeuri, ci și oamenii primarului. Cel puțin așa susțin cetățenii exasperați de aceste practici.
Mai exact, groapa ilegală de gunoi din comună este incendiată o dată la câteva zile, pentru a fi șterse urmele ilegalităților, iar despre primarul Pomojnicu, cel care nu răspunde la telefon jurnaliștilor, se spune că este cercetat penal, după ce Curtea de Conturi ar fi descoperit că fondurile alocate pentru ecologizare au fost deturnate.
Cu excepția celor din anturajul autorităților locale și al votanților comercianți de fier vechi, oamenii au ajuns la disperare și nu mai au încredere în instituțiile statului. Pe bună dreptate, pentru că atunci când asistă la încălcarea legii în fiecare zi, iar problema rămâne nerezolvată de ani buni, nimeni nu se mai poate gândi la dreptate și măsuri legale coerente.