Connect with us

Politică

Declarație de presă! Deputat PNL Maria Stoian: „Măsuri concrete ale Guvernului Nicolae Ciucă pentru combaterea sărăciei românilor”

Publicat

de

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), adoptată la 22 decembrie 1992.

Măsurile propuse de Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă au drept scop împiedicarea rostogolirii românilor pe toboganul sărăciei accentuate și a incapacității de a-și asigura un nivel de trai decent. În aceste condiții, plafonarea prețurilor la gazele naturale, este o decizie adoptată pentru a contrabalansa scumpirile și creșterea facturilor, precum și în favoarea menținerii unui grad de suportabilitate acceptabil al vieții cetățenilor.
Cifrele oficiale furnizate de Eurostat arată că țara noastră ocupă locul 6 între statele membre UE în ceea ce privește creșterea anuală a prețurilor în anul precedent. Problema noastră este însă mult mai gravă, deoarece noi ne raportăm la țări ai căror locuitori câștigă, în medie, cel puțin dublu față de români. Suntem într-o competiție evident disproporționată, cu state europene care au prețuri mult mai mici la produsele de consum indispensabile, iar mâncarea este un exemplu cât se poate de elocvent, în timp ce salariile sunt net superioare celor din România.
În aceste condiții, Programul „Sprijin pentru România”, cel mai amplu pachet de măsuri de susținere a românilor de după 1990, va ajuta în mod considerabil populația cu probleme reale de existență.
Acesta este cel mai consistent set de ajutor destinat românilor, fiind absolut necesar în această perioadă cu crize suprapuse, care afectează atât traiul de zi cu zi al oamenilor, cât și activitatea mediului de afaceri.
Apreciez, în acest context, că Guvernul Nicolae Ciucă pune în prim plan susținerea populației pentru a traversa în condiții decente această iarnă. Astfel, persoanele vulnerabile vor primi sprijin consistent, principalii beneficiari fiind familiile cu cel puțin doi copii sau monoparentale care au un venit mai mic de 600 lei/lună, pensionarii cu pensie mai mică de 1.500 lei/lună, persoanele cu venit minim garantat și persoanele cu dizabilități. De asemenea, 4,7 milioane de români au primit voucherele sociale pentru alimentele de bază, începând cu data de 1 iunie, în valoare totală de un miliard euro.
În concluzie, Programul „Sprijin pentru România” oferă posibiltatea susținerii financiare concrete a unui procent de jumătate din populația țării, care, într-un fel sau altul, va beneficia de forme de ajutor din partea statului.
Sunt încrezătoare că, prin efortul conjugat al guvernanților, românii vor beneficia de programele de susținere necesare în vederea gestionării pozitive a situației actuale, astfel încât prejudiciile contextuale să fie suportabile”.

Deputat PNL Teleorman,
MARIA STOIAN