Connect with us

Știri

Garda Națională de Mediu la Smârdioasa să facă treaba celor de la Teleorman! Dosare penale și amenzi de miliarde pentru primărie și afacerile cu dezmembrări/FOTO

Publicat

de

Smârdioasa, comuna campioană la ars deșeuri, a fost „călcată” de Garda Națională de Mediu, în urma cu două zile.
Insoțiți de jandarmi de la București și polițiști, comisarii au făcut ordine în comună și au luat masuri dure, ceea ce ar fi trebuit să facă Garda de Mediu Teleorman și alte autorități responsabile, dar nu prea au făcut.
Culmea este că subordonații lor de la Teleorman au mai și distribuit postarea șefilor de la București, cu măsurile luate la Smârduoasa, de parcă ar fi fost meritul lor, semn că nici simțul penibilului nu prea ii atinge pe cei de la Garda de Mediu Teleorman.
Revenind la acțiunea organizată de Garda Națională de Mediu, aflăm că
în data de 20.10.2022, 12 echipe de comisari din cadrul GNM, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Teleorman și ai Brigăzii Speciale de Jandarmi București, au desfășurat, pe raza localităţii Smârdioasa, județul Teleorman, acțiuni inopinate de inspecție și control la operatori economici/persoane fizice care desfășoară activități de colectare/valorificare deșeuri feroase/neferoase/VSU (vehicule scoase din uz).
În urma verificărilor, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 300.000 lei, au fost înaintate 3 sesizări penale către organele în drept și au fost confiscate aproximativ 20 tone deșeuri feroase, neferoase și VSU.
De asemenea, a fost efectuat un control și la UAT Smârdioasa, în timpul căruia Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au verificat zonele în care sunt abandonate în mod obişnuit deșeuri şi unde au loc frecvent incendieri și îngropări ale acestora. Chiar în momentul controlului, comisarii au constatat deşeuri arzând şi gunoaie parţial îngropate. În consecinţă, aceştia au înaintat o plângere penală ce vizeaza Primăria Smârdioasa, conform noilor prevederi ale OUG 92/2021.