Connect with us

Știri

Instituțiile publice vor fi obligate să cumpere alimente de la producătorii locali! Senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, inițiator al proiectului de lege!

Publicat

de

Un proiect de lege care ar putea ajuta și stimula producătorii locali din toată țara a fost depus în Parlamentul României.

Anunțul a fost făcut de senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, unul dintre inițiatorii acestei propuneri legislative și un susținător declarat al fermierilor și producătorilor locali.

Banii românești, alocați instituțiilor publice, trebuie cheltuiți, cu prioritate, pe produse românești. Doar în acest fel ne putem dezvolta ca țară, susținând coerent economia locală și pe cei care produc în România”, a explicat Cristescu initiativa legislativă, pe care, dealtfel, a adus-o în discuție de mai multe ori, atât în Parlament, cât și în spațiul public, mai ales atunci când se deplasa pe teren pentru a sta de vorbă cu producătorii.

Am o veste foarte bună pentru producătorii locali, fermieri și deopotrivă consumatori. Proiectul de lege privind lanțul scurt de aprovizionare cu alimente, a fost depus în Parlament. În linii mari, acesta prevede obligativitatea achiziționării a produselor alimentare, din surse locale, de către instituțiile statului în care se prepară ori servesc mâncăruri gătite/produse alimentare. Astfel, unități precum spitale, unități de învățământ cu bloc alimentar, internate, cantine publice, unități militare, penitenciare etc. vor achiziționa alimente ori produse alimentare procesate, cu prioritate, din județul Teleorman, dacă își desfășoară activitatea pe raza județului Teleorman. Doar dacă produsele alimentare nu se găsesc în județul Teleorman, acestea vor fi achiziționate din județele vecine ori din alte zone ale României, ținându-se cont de proximitate. Produsele alimentare pot fi importate din alte țări, în cazul procedurilor de licitație, doar dacă nu se regăsesc pe piața românească, a anunțat senatorul Cristescu.