Connect with us

Politică

Ziua radioului national, după 94 de ani de la înființare! Deputat Maria Stoian: „este o zi şi de aducere aminte a jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei”

Publicat

de

În fiecare an, la 1 noiembrie se aniversează Ziua radioului naţional, aceasta fiind data la care, în 1928, se inaugura postul naţional de radio, cu apelul „Alo, Alo, aici Radio Bucureşti, România”!

La început, Radio România avea doar 17 angajaţi şi emitea doar câteva ore pe zi, în program figurând ştiri, muzică de dans şi clasică, buletine meteorologice.
Este o zi care celebrează slujbaşii acestei delicate meserii, dar şi de aducere aminte a jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timpul exercitării profesiei.
Pe fondul înlocuirii treptate a mass media tradiţionale, mai ales a dispariţiei presei scrise, Ziua radioului național este şi o zi a atenţionării asupra corectitudinii informaţiilor furnizate prin intermediul undelor.
Scandalurile mondiale din ultima perioadă, inclusiv războiul din Ucraina, au atras atenţia asupra pericolului răspândirii ştirilor false din jurnalism, astfel încât misiunea ziariştilor care se respectă este de a verifica cât mai minuţios informaţiile furnizate populaţiei.
Le doresc ziariştilor de la posturile de radio din județul Teleorman și din toată ţara un sincer La Mulţi Ani, multă sănătate, realizări profesionale de excepţie
şi cât mai multe ştiri pozitive!

Deputat PNL Teleorman,
MARIA STOIAN