Connect with us

Politică

Senatorul Eugen Pîrvulescu despre scandalul momentului:”Suntem în România, nu în Ungaria, aici vorbim limba română”

Publicat

de

Scandalul izbucnit în media, după ce ministrul Eduard Novak de la UDMR a prezentat Strategia Națională pentru Sport în limba maghiară, a generat mii de reacții, chiar și în rândul politicienilor din coaliția de guvernare.

Criticat de o mare parte a presei pentru videoclipul postat pe pagina sa de facebook, în care limba română apărea doar la nivel de subtitrare, ministrul Sportului a reacționat prin câteva explicații care nu prea au contat în acest context.
Demnitarul susține că prezentarea în maghiară a vizat doar cetățenii români din Ținutul Secuiesc și este „o forma de respect pentru minorități”.
Mulți parlamentari români au criticat dur abordarea ministrului Novak, considerând că prezentarea unei Stategii Naționale de către un ministru al României se face în limba română, eventual cu subtitrare in maghiară, nu invers.
Printre cei care au reacționat se numără și senatorul Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teeorman:

Ministrul sportului, Eduard Novak, promovează Strategia Națională pentru Sport în maghiară, cu subtitrare în română”. Este ceea ce titrează astăzi toată presa din România, după ce un DEMNITAR al STATULUI ROMÂN a găsit de cuviință să abordeze această metodă aici, în țara care l-a tratat cu respect și în care a primit o funcție la cel mai înalt nivel, Guvernul României.
Vorbim despre „Strategia Națională pentru Sport”. Cuvântul „Națională” pare că nu are prea mare însemnătate pentru ministrul Novak, de vreme ce a ales să prezinte „Strategia Națională” în limba maghiară. Nu există nici o scuză pentru această abordare, chiar dacă a încercat să minimalizeze efectul printr-o cauză fără fundament, aceea că s-ar fi adresat cetățenilor români de etnie maghiară.
Nu, domnule ministru Novak, cetățenii despre care vorbiți sunt, în primul rând, români. Sunt oameni care iubesc zona României în care locuiesc de o viață și pe care au dezvoltat-o și au respectat-o de-a lungul timpului ca și cum ar fi fost aici dintotdeauna.
Alegerea vă aparține, este strict personală și este o SFIDARE adusă tuturor cetățenilor acestei țări în care ați primit respect, încredere, considerație.
Este o alegere total neinspirată, pe care o veți deconta, pentru că și în politică, la fel ca în orice domeniu, nota de plată în astfel de cazuri este piperată, mai ales atunci când vine de la popor.
Suntem în România, nu în Ungaria, aici vorbim limba română atunci când prezentăm un Program Național., a fost reacția senatorului Pîrvulescu în scandalul momentului.

Sursa foto: Eduard Novak/facebook.com