Connect with us

Știri

Consilierul județean profesor la Zimnicea acuzat de agresiune sexuală a ajuns în arest! Reacția Inspectoratul Școlar Teleorman/VIDEO

Publicat

de

Cornel Bleajă, profesor de fizică la două școli gimnaziale din Zimnicea și consilier județean PSD la CJ Teleorman a ajuns în arestul Poliției Teleorman, în cursul serii de joi.

Profesorul politician a fost acuzat de două eleve de faptul că acesta le mângâia în mod nefiresc, chiar in timpul orelor de curs.
După ce cazul a fost prezentat în media, IPJ Teleorman s-a autosesizat și a demarat o anchetă maraton.
Cu această ocazie, au mai ieșit la iveală încă șapte cazuri de agresiune sexuală, aproape identice cu cele două care au scos la lumină aceste practici.
Surse judiciare au informat că nu mai puțin de nouă minore au fost audiate în acest caz, iar toate elevele au declarat că profesorul de fizică le-a agresat sexual.
Una dintre victime a povestit cum profesorul obișnuia să se apropie de ele sub diferite pretexte, le făcea masaj pe gât, apoi cobora cu mâna pe spate, iar în final le atingea sânii.
” Pe una dintre colegele mele, care avea blugi tăiați, a pipăit-o prin ruptura de la pantaloni, pe picior și s-a dus cu mâna până sus, la chilot”, a mai spus fata.

Ulterior, alte eleve care l-au avut profesor în urmă cu mulți ani, unele dintre ele căsătorite acum, au povestit că pățeau la fel, tot în timpul orelor.
Așa s-a aflat public faptul că profesorul Bleajă era un prădător sexual, susținut de sistem și de politic ani la rând.
La un moment dat, Cornel Bleajă a ocupat politic funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman din partea PSD și chiar era considerat un membru de elită al partidului.
Evident, acum toți se dezic de el, după ce fost pus sub acuzare și reținut de polițiști, însă până în ultima clipă acesta a predat la Școala din Zimnicea în care învățau și victimele, unde chiar s-a răzbunat cu o notă proastă pe una dintre ele.
Inspectorul General al ISJ Teleorman, Sorin Ilie, și el consilier județean PSD, susținea cu câteva ore înainte de a fi reținut Bleajă că acesta nu mai predă la clasele celor două eleve care au depus primele plângeri și nu are nici un contact cu fetele agresate.
În realitate, profesorul de fizică era în contact direct cu victimele sale, însă cu cele care au depus plângere ulterior și despre care inspectorul general spune că nu știa și nu a fost informat.
Din punct de vedere politic, PSD s-a delimitat, dar nu prea.
Nimeni nu i-a cerut demisia nici din partid, nici din funcția de consilier județean, invocându-se lipsa probelor clare și ancheta în curs.
Directorul școlilor în care s-au petrecut agresiunile, Petru Peia, era mai degrabă preocupat să îi caute scuze, decât să îl sancționeze.
Cu o zi înainte de a fi reținut profesorul de fizică, acesta a cerut presei, care venise la școală pentru a sta de vorbă cu el, să iasă din incintă pentru că sunt „persoane din afara unității de invățământ” și nu au voie acolo. Ce-i drept, persoanele din afara școlii erau problema, cu cei din interior copiii erau în „siguranță”, după cum s-a demonstrat.
Cazul de la Zimnicea drmonstrează încă o dată cât de putred este sistemul, atât cel învățământ, cât și cel politic. Faptul că un astfel de profesor a reușit ani la rând să traumatizeze copile de gimnaziu fără să fie tras la răspundere, totul sub ochii celorlalți elevi, arată că în România victimele sunt ignorate, dacă nu fac parte din „lumea bună”, în timp ce agresorii primesc beneficii și funcții de conducere pentru că sunt „cineva”.