Connect with us

Știri

Ce țepe au mai luat românii de Black Friday/FOTO

Publicat

de

Produse umflate la preț în săptămâna reducerilor vândute ca oferte speciale, asta au primit românii, cu ocazia „marilor reduceri” anunțate cu surle și trâmbițe înainte de marele Black Friday 2022.

Fie că vorbim de haine, produse electronice sau electrocasnice, cine a urmărit un anumit produs și înainte de „vinerea neagră” a prețurilor a constatat cu stupoare că ceea ce dorea să cumpere, în loc să se reducă, s-a scumpit.
Evident, corporațiile nu ar recunoaște așa ceva vreodată pentru că nu este legal, iar aceste practici s-ar încadra perfect în sfera înșelăciunii, dacă autoritățile din România ar proteja cetățeanul prin verificări „la sânge”.
Să luăm, de exemplu, un produs vândut de Emag, un telefon Samsung A53, 128 GB 5G, pe care un teleormănean îl urmărea, ca valoare, înainte de Black Friday, sperând că va prinde o reducere substanțială în „vinerea neagră”, așa cum se anunța.
Ei bine, surpriza a venit în ziua marilor reduceri, când a constatat că același telefon se scumpise cu aproape 300 lei.
Acest caz nu este singular, însă este elocvent, dovada fiind capturile de ecran pe care omul le-a făcut înainte și în timpul Black Friday.
Situația se regăsește și la alte produse vândute de alți retaileri, inclusiv la haine, după cum au constatat cumpărătorii.
În timp ce oamenii sunt păcăliți, marile companii fac profituri uriașe și chiar se laudă cu câștigurile obținute în România.
De Black Friday 2022, numai Emag a înregistrat comenzi de peste 644 milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mult decât în 2021.