Connect with us

Politică

Ceaușescu n-a murit, e în PSD, travestit! Realegeri la Teleorman cu felicitări și aplauze înaintea votului/VIDEO

Publicat

de

În PSD Teleorman s-au desfășurat, de câteva săptămâni încoace, realegerile interne. Nu întâmplător folosim acest cuvânt, realegeri, pentru că ce s-a întâmplat acolo, începând de la organizațiile locale, până la cele județene, l-ar fi făcut pe tovarășul Nicolae Ceaușescu să crape de invidie.

Fiecare șef de organizație a fost reales, fără contracandidat, cu unanimitate de voturi, însă evenimentul suprem a avut loc miercuri, la Centrul Multifuncțional PSD din Alexandria, cel construit dupa ani intregi de travaliu ( ba se făcea cinema, ba centru), unde au acces, de regulă, doar cei agreați de Primăria Alexandria, condusă de vreo 20 de ani de același Victor Drăgușin.
Alegerile județene PSD 2022 au depășit limita penibilului încă din faza de organizare. Presa locală a fost invitată la mișto, pentru că în sală nu prea a mai avut loc de fanii roșii sosiți în număr mare să îi vadă pe „șmekerii” de la București: Ciolacu, Firea, Grindeanu, Câciu, Daea și Stănescu.
Șeful Ciolacu a venit, l-a luat la mișto pe Gâdea și a plecat, că avea treabă să mai elaboreze vreun card pentru săracii neamului, cu 3 lei pe el. A ținut un mic discurs, în care spunea că are emoții pentru Adrian Gâdea( candidat unic) că nu o să iasă, a mai umilit limba română de câteva ori, apoi a dispărut ca steaua lui Eminescu.
Până la conferința de presă anunțată la două ore după începerea simulacrului de alegeri, dintre mai marii PSD de la centru au mai rămas Paul Stănescu, tovarășul secretar general al PSD, și Sorin Grindeanu, ministru la Transporturi, băiatul ăla care ne face drumul Alexandria-Turnu Măgurele cu o firmă serioasă, care a câștigat licitația. Atât de serioasă, încât pare a fi firma primului secretar Stănescu, dar asta este o altă discuție pe care sigur nu o vom rata.
Revenind la realegerea supremă din PSD Teleorman, Adrian Gâdea, fostul și actualul președinte, a candidat singur, ca și prim-vicepreședintele Victor Drăgușin și vicepreședinții primari de orașe și municipii.
Paul Stănescu, „somelierul”șef, a făcut prezentările, dar a concluzionat că, fiind doar candidați unici, nu are rost să se mai voteze cu buletine în urne, mai bine să se ridice mâna, ca la congresele lui Ceaușescu.
Penibilul a atins cote maxime când aplaudacii partidului au uitat să voteze și au trecut direct la bătut din palme și felicitări, până au fost întrerupți de Stănescu, care le-a amintit că invers se face, întâi se votează și apoi se aplaudă.
Mai marii de la București s-au întrecut în discursuri ce păreau ironice, mai degrabă, semn că Teleormanul nu este prea înghițit la București.
Aproape toți l-au avut pe Dragnea în gură, într-un fel sau altul, iar mesajele păreau mai mult de condoleanțe, decât de felicitare, pentru cei care cunosc culisele și istoria organizației județene de partid.
Atât de fals a fost totul, încât nici ei nu s-au mai suportat. Ciolacu a plecat după o oră, fără să mai participe la masa de după, organizată de realesul Adrian Gâdea, așa cum a făcut în alte județe.
Ceilalți „mai mari” au plecat și ei, pe rând, unii la chiolhan, alții la București, ocupați cu salvarea României din democrația care o pândește.
Una peste alta, șirul alegerilor interne 2022 din PSD Teleorman, care s-a încheiat miercuri, a fost de departe cel mai penibil spectacol din ultimii ani, un simulacru al democrației cu o puternică aromă comunistă, iar asta ar trebui sâ ne îngrijoreze, dacă nu chiar să ne sperie, având în vedere că acești politicieni dețin funcții care le permit să dispună cum să trăim sau la ce oră să murim.