Connect with us

Știri

Scandal și focuri de armă! Romii din Alexandria au atacat patrula de ordine publică pe care tot ei au chemat-o!

Publicat

de

A fost scandal cu focuri de armă în Teleorman joi seară, după ce mai multi romi au atacat patrula de ordine publică pe care tot ei au chemat-o.

S-a întâmplat în municipiul Alexandria, județul Teleorman, în jurul orei 18.00, după ce o familie de romi a anunțat prin apel la 112 că o altă familie rivală urmează să vină să îi omoare în casă, așa cum amenințase intr-un live pe facebook.
La fața locului a ajuns o patrulă formată dintr-un polițist și un jandarm, iar primul pas a fost să îl legitimeze pe apelant, moment în care s-a declanșat scandalul.
Potrivit IPJ Teleorman, mai multe persoane care se aflau la adresa indicată prin 112 au devenit recalcitrante, iar polițistul a fost nevoit să folosească arma din dotare.
La scurt timp, echipa de ordine publică a primit întăriri, inclusiv de la SAS Teleorman.
Potrivit martorilor, s-a ajuns la pistoale și la intervenția mascaților, după ce jandarmul din patrula mixtă a fost lovit de romi, iar uniforma polițistului a fost ruptă în încercarea de a interveni.
În casa și în autoturismele presupuselor victime s-au găsit săbii, topoare și alte obiecte pregătite pentru „apărare”, iar scandalul a luat sfârșit odată cu suplimentarea forțelor de ordine.
Unul dintre indivizii care au atacat patrula sosită inițial la fața locului a fost reținut pentru ultraj. Al doilea a reușit să fugă și este căutat chiar in acest moment de forțele de ordine pentru aceeași faptă.
Cu privire la acest scandal, familia de romi implicată în incident are propria variantă, fără logică, dar plină de tupeul caracteristic celor ca ei.
Aceștia susțin în continuare că sunt victime, acum și ale polițiștilor, nu numai ale familiei rivale care i-ar fi amenințat. Potrivit variantei proprii, echipajul de ordine publică sosit în urma apelului la 112 ar fi intrat peste ei în casă și i-ar fi luat la bătaie cu „pulanul”, din senin, fără explicații, aspect care, cel mai probabil, este adevărat, dar incomplet, fiind omisă intenționat atât prima parte, în care polițistul și jandarmul au fost atacați, cât și faptul că „ai lor” nu erau tocmai niște floricele plăpânde care așteptau frumos, cu buletinul în mână, să fie salvați.