Connect with us

Știri

Crucea Roșie Teleorman a oferit consultații medicale gratuite la Vârtoape

Publicat

de

Crucea Roșie Teleorman continuă acțiunile în beneficiul oamenilor, de această dată cu deplasări în mai multe comune din Teleorman, pentru a oferi celor din mediul rural consultații medicale gratuite.

Sub geneticul Caravana de bine”, Crucea Roșie Teleorman a parcurs duminică un veritabil maraton al sprijinirii oamenilor din comuna Vârtoape.

În această acțiune au fost implicate o echipă multidisciplinară de medici, asistenți medicali, voluntari și angajați Crucii Roșii Teleorman, dar și primarul comunei Vârtoape, Petre Stancu, care s-a ocupat de informarea cetățenilor și de organizare, împreună cu reprezentanți ai primăriei și ai parohiei din localitate. Oamenii au fost prezenți în număr impresionant, iar consultațiile medicale au fost de un real folos tuturor.

Prezentă la această acțiune, în calitate de voluntar, Maria Stoian, vicepreședinte al Crucii Roșii Teleorman și deputat în Parlamentul României, a declarat că rezultatele au fost peste așteptări.

„Au fost acordate 193 de consultații medicale gratuite, pe cele mai stringente specializări, la care au participat 62 de persoane vulnerabile. În cele opt ore ale acțiunii au fost efectuate 62 de consultații de măsurare a parametrilor fiziologici, 61 de cardiologie, 59 de optometrie și 11 de planificare familială. Mulțumesc, pe această cale, tuturor celor care au concurat la reușita acestei acțiuni, atât echipei multidisciplinare de medici, asistenți medicali, voluntari și angajați Crucii Roșii Teleorman, cât și primarului Petre Stancu și reprezentanților Primăriei și Parohiei din localitate, care ne-au sprijinit cu toate cele necesare în vederea desfășurării optime a Caravanei de bine.

A fost o duminică emoționantă pentru toți cei prezenți, mai ales că au venit mulți oameni cu diferite suferințe, afecțiuni și nevoi medicale, iar implicarea tuturor a fost la superlativ. Mă bucur că am reușit să ajutăm oamenii din comuna Vârtoapele, care au apreciat așa cum se cuvine acțiunea noastră”, a declarat Maria Stoian.

Crucea Roșie va continua seria acestor campanii, in perioada urmatoare, cu comuna Călmățuiu, unde voluntarii și cadrele medicale vor fi prezente pe 11 decembrie 2022.

Crucea Roșie Teleorman continuă acțiunile în beneficiul oamenilor, de această dată cu deplasări în mai multe comune din Teleorman, pentru a oferi celor din mediul rural consultații medicale gratuite. https://totalimpact.ro/category/stiri/ Crucea Roșie Teleorman continuă acțiunile în beneficiul oamenilor, de această dată cu deplasări în mai multe comune din Teleorman, pentru a oferi celor din mediul rural consultații medicale gratuite. Crucea Roșie Teleorman continuă acțiunile în beneficiul oamenilor, de această dată cu deplasări în mai multe comune din Teleorman, pentru a oferi celor din mediul rural consultații medicale gratuite. https://www.facebook.com/totalimpact24.ro