Connect with us

Politică

USR a rămas fără singurul primar din Teleorman! Edilul comunei Drăgănești de Vede s-a alăturat liberalilor!

Publicat

de

Lovitură decisivă pentru alianța politică care promitea schimbarea, în urmă cu doi ani. Singurul primar din Teleorman al USR-PLUS a trecut cu sufletul și voturile în barca PNL.

Anunțul a fost făcut chiar de președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, după o întâlnire cu Marius Stanciu, edilul care a câștigat primăria Drăgănești de Vede din partea USR-PLUS. Prin această mișcare politică, PNL depășește PSD în Teleorman la numărul de primari, după mult timp în care social democrații au condus detașat administrațiile publice locale din județ.

Astfel, PNL ajunge la 49 de primari, în timp ce PSD are 48 de primari în Teleorman. Mai mult, liderul liberal susține că acesta este doar începutul, iar numărul primarilor care și-au exprimat intenția de a părăsi PSD pentru a se alătura PNL este mai mare.

Așadar, alianța USR-PLUS a cam dispărut din Teleorman, primul pas fiind chiar decizia liderului Costin Fierăscu de a se alătura primarului PSD, Valerică Cîrciumaru, prin ocuparea funcției de administrator public al primăriei Roșiori de Vede.
Pe de alta parte, PNL Teleorman a câștigat teren din punct de vedere politic, într-o perioadă destul de dificilă la acest capitol, având în vedere coaliția la nivel central.

Senatorul Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman:

Încă o dată, echipa PNL Teleorman demonstrează că este puternică, unită și singura care poate duce la îndeplinire obiectivele de dezvoltare pentru localitățile județului Teleorman. Drept dovadă, tot mai mulți edili teleormăneni ni se alătură, așa cum a făcut-o și singurul primar USR-PLUS: Marius Stanciu, tânărul primar al comunei Drăgănești de Vede, este acum în echipa liberală și a lucrat împreună cu noi încă de la câștigarea mandatului, din anul 2020, atunci când a reușit, prin determinarea, ambiția și hotărârea sa de a schimba în bine viața cetățenilor, să-l învingă pe fostul primar care a „gestionat” localitatea Drăgănești de Vede timp de 28 de ani. În mod cert, la alegerile din 2024, Marius va fi candidatul nostru la funcția de primar.

Îi spun „Bine ai venit în echipa liberală!” și îl asigur că, având sprijinul nostru și, așa cum s-a demonstrat până acum, al Guvernului Nicolae Ciucă, vom putea să facem ceea ce am promis, vom putea să ducem la bun sfârșit proiecte de dezvoltare a comunităților locale din județ, atât de necesare și atât de așteptate de teleormăneni. Am putut vedea cu toții că foarte multe proiecte de investiții au fost aprobate pentru județul Teleorman, fie că vorbim de Programul „Anghel Saligny” sau de PNRR, pentru multe dintre ele au fost deja semnate contractele, iar acum urmează demararea lucrărilor. Tot ce avem de făcut este să muncim în continuare pentru a schimba fața județului.

Și vom putea face acest lucru, mai ales că tot mai mulți primari își manifestă intenția de a veni alături de noi. Deja, PNL Teleorman a depășit PSD la numărul de primari și garantez că nu ne vom opri aici. Ceea ce pot să spun acum este că obiectivul PNL pentru 2024 este câștigarea tuturor rundelor de alegeri. PNL Teleorman și-a propus să câștige Consiliul Județean Teleorman, primăriile celor 5 municipii și orașe, majoritatea comunelor și să păstreze numărul de parlamentari”.