Connect with us

Știri

Pe afară e vopsit gardul, înăuntru, leopardul! Paradă de 1 Decembrie în Alexandria, orașul ruinat de reconstrucție!

Publicat

de

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

A fost „spectacol” astăzi în Alexandria, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Pentru a fi și noi cu capitala județului în rândul lumii, s-a „întâmplat” o paradă de 1 Decembrie, pe unul dintre puținele tronsoane de drum rămase întregi în Alexandria. În special pentru cei care trec des prin zonă, ca să nu mai vorbim de cei care locuiesc aici, nu este un secret faptul municipiul reședință de județ a fost făcut praf, în numele… reconstrucției, de o firmă asociată cu celebrul Teldrum, care a câștigat licitația pentru mai multe lucrări de aventură.

Numai că, din păcate pentru cetățenii acestui oraș năpăstuit, lucrările au rămas la stadiul de străzi sparte, îngropate în noroaie, impracticabile atunci când plouă. Primarului nostru, care ne-a ținut astăzi discurs de Ziua Națională, nu pare să îi pese prea mult de cum se trăiește în orașul pe care îl conduce încă de când era tânăr. Mai mult, cei care își permit să ridice problema străzilor sparte și abandonate sunt certați, iar firma care lucrează este apărată de primărie, indiferent ce face.

Mare discrepanță între discursul public și viața reală, având în vedere că Alexandria este acum un morman de noroaie, iar unde încă nu au fost sparte străzile, gropile și canalele denivelate fac legea. Dacă întrebăm la mai marii orașului de ce suntem în situația de a nu mai avea pe unde sa circulăm, ni se răspunde că așa este normal când se „reconstruiește”. Practic, normalul lor este distrugerea orașului de la un capăt la altul și apoi lucratul din Joi în Paști, după cum are chef firma câștigătoare.

Nimeni nu mai ține cont de nevoile oamenilor, de faptul că între reconstrucției și distrugere trebuie să existe un echilibru de care este obligatoriu sa se ocupe administrația publică locală. În schimb, avem parte de discursuri și ciolan cu fasole. Pentru că merge așa, iar din patru în patru ani ne bucurăm de mici „atenții” pe care ulterior le plătim cu vârf și îndesat.

Pentru mai multe știri urmăriți-ne și pe Facebook!

 

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse