Connect with us

Politică

Senator Dan Cristescu: „Șoferii vor avea acces online la cazierul lor rutier”

Publicat

de

Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare este necesară pentru toți șoferii care pot rămâne fără permisul de conducere, odată ce au acumulat 15 puncte de penalizare”.

Este unul dintre motivele care au stat la baza unui proiect legislativ, inițiat de senatorul de Teleorman, Dan Cristescu, și votat în Senatul României, în urmă cu câteva zile.
Noile reglementări permit obținerea cazierului rutier online, fără drumuri la secția de poliție și fără perioade de așteptare.
În prezent, certificatele privind istoricul sancțiunilor se eliberează în termen de 10 zile lucrătoare, dar numai după ce șoferul a depus o cerere la sediul serviciului poliției rutiere din județul care îl are în evidență”, a mai spus parlamentarul teleormănean.
Proiectul de lege a fost inițiat în această sesiune parlamentară și permite șoferilor să aibă acces online – permanent și neîngrădit – la istoricul sancțiunilor privind regimul circulației pe drumurile publice.
Este o măsură simplă, care nu costă nimic bugetul de stat, prin care se pun la dispoziția șoferilor date care îi privesc și pe care Poliția Română le are deja, și mă refer la evidența tuturor sancțiunilor aplicate conducătorilor auto„, a declarat senatorul Dan Cristescu.