Connect with us

Știri

Consilierii județeni au salvat Casa Memorială Marin Preda din Siliștea Gumești!

Publicat

de

Casa Memorială Marin Preda din comuna Siliștea Gumesti a fost la un pas de a fi pierdută, după ce asociația care o cumpărase a falimentat.

Unul dintre cele mai importante simboluri ale județului Teleorman a ajuns pe un site de licitații publice, însă, în ultimul ceas, autoritățile județene s-au mobilizat și au reușit să rezolve această situație.
Anunțul a fost făcut de Raluca Fedeleș, vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman:
„Am adoptat astăzi, alături de colegii mei, proiectul de hotarare privind exercitarea dreptului de
preempțiune pentru cumpărarea imobilului “Casa memoriala MARIN PREDA”.
Reparăm astfel o nedreptate care a fost făcută locuitorilor județului Teleorman. Casa lui Marin Preda va redeveni a noastră, a tuturor”, a transmis Raluca Fedeleș într-o postare pe pagina sa de facebook.
Casa Memorială Marin Preda a fost vândută de rudele marelui scriitor asociației lui Marius Tucă, în anul 2014, cu promisiunea că aici va funcționa un muzeu.
Ulterior, însă, acest simbol a fost lăsat de izbeliște, iar în 2022 a ajuns să fie scoasă la vânzare din cauza datoriilor acumulate de asociația care o deține.
Acum, după votul consilierilor județeni care au votat astăzi fără să țină cont de latura politică, simbolul Teleormanului va intra în custodia Consiliului Județean și va deveni proprietatea județului în care s-a născut și a crescut Marin Preda.