Connect with us

Politică

Deputat Maria Stoian: „Comunele Mereni, Bragadiru și Dobrotești vor avea platforme pentru colectarea deșeurilor vegetale și din construcții”

Publicat

de

Comunele Mereni, Bragadiru și Dobrotești urmează să primească suma de 715.000 lei fiecare, în urma intervenției a trei dintre parlamentarii PNL Teleorman.

Deputații Maria Stoian și Ică Florică Calotă, împreună cu senatorul Eugen Pîrvulescu, au inițiat un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2023, extrem de important pentru comunitățile din județ.

Concret, am obținut suplimentarea bugetului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu suma totală de 2.145.000 lei pentru proiectul „Amenajare platforme deșeuri vegetale și deșeuri din construcții”, investiții de care vor beneficia trei comune din județul Teleorman, respectiv Mereni, Bragadiru și Dobrotești. Cele trei comune urmează să primească suma de 715.000 lei fiecare, pentru amenajarea acestor platforme indispensabile în prezent comunităților rurale. Motivația promovării amendamentului nostru, adoptat de plenul comun al Parlamentului și inclus în Legea bugetului de stat pentru anul 2023, a fost justificat de realitatea conform căreia nicio localitate din județul Teleorman nu deține astfel de platforme de deșeuri, motiv pentru care Garda de Mediu a sancționat cu amenzi peste 90% din Primării doar în ultimele două luni. Oportunitatea inițierii acestui proiect investițional este conferită atât de necesitatea respectării Directivei 1999/31/CE privind depozitarea deșeurilor, cu modificările si completările ulterioare, cât și de asigurarea accesului cetățenilor județului Teleorman la o infrastructură prietenoasă cu mediul și adaptată nevoilor comunităților și mediului înconjurător.
Amenajarea celor trei platforme de colectare a deșeurilor vegetale și din construcții va stimula interesul teleormănenilor pentru activitățile de colectare și depozitare, și, de asemenea, va contribui la creșterea nivelului de educație ecologică a populației. Consider că investiția în aceste elemente de infrastructură va avea efecte pozitive și se va reflecta cu siguranță, în scurt timp, atât în modernizarea infrastructurii de mediu, cât și în dezvoltarea generală a județului Teleorman. Sunt convinsă că amendamentul PNL își va atinge obiectivele specifice, respectiv îmbunătățirea nivelului calității mediului înconjurător și a calității infrastructurii de mediu, eficientizarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor, și, nu în ultimul rând, creșterea calității serviciilor de salubritate„, a transmis Maria Stoian printr-un comunicat de presă.