Connect with us

Știri

ATENȚIE! Noi restricții de circulație în Alexandria! Încă două străzi cu sens unic!

Publicat

de

Începând cu 3 ianuarie 2023, ora 9.00, în municipiul Alexandria se instituie circulația autovehiculelor în sens unic pe încă două străzi, Ion Creangă și Doctor Stâncă.

Pe strada Ion Creangă se va circula în sens unic pe tronsonul cuprins între str. Al. Ghica și str. Cuza Vodă, cu mențiunea că sensul de mers va fi dinspre str. Al. Ghica către str. Dunării, iar pe sectorul de drum cuprins între str. Carpați și str. Libertății, circulația se va desfășura în continuare în ambele sensuri.

Pe strada Doctor Stâncă se instituie circulația în sens unic pe tronsonul cuprins între str. Dunării și str. Mircea cel Bătrân, cu mențiunea că sensul de mers va fi dinspre str. Dunării către str. Mircea cel Bătrân, iar în momentul instituirii tuturor modificărilor mai sus-menționate, vor fi montate indicatoare rutiere cu semnificația ”interzis la stânga”, respectiv ”interzis la dreapta”, pe toate străzile și aleile de acces dintre blocuri, care se intersectează cu străzile precizate mai sus.

Începând cu 3 ianuarie 2023, ora 9.00, în municipiul Alexandria se instituie circulația autovehiculelor în sens unic pe încă două străzi

Primăria Alexandria explică aceste modificări prin faptul că în municipiul reședință de județ se va implementa obiectivul de investiții ”Reducerea emisiilor de carbon, în municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport urban ecologic și amenajarea unei parcări tip park and ride”, obiectiv ce presupune: amenajarea unei piste pentru bicicliști, implementarea unui sistem Park&Ride, modernizarea sistemului de transport public în municipiul Alexandria, prin achiziția de autobuze echipate cu sistem de propulsie electric, hibridă sau cu motor cu ardere intern cu emisii reduse și modernizarea autobazei, modernizarea stațiilor de transport în comun, amenajarea de stații de încărcare și implementarea unui sistem de e-ticketing.