Connect with us

Politică

Cultivatorii de cartofi din Teleorman, uitați de Ministerul Agriculturii! Maria Stoian, deputat PNL Teleorman, le sprijină demersurile !

Publicat

de

Reprezentanții cultivatorilor de cartofi din județul Teleorman atrag atenția ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, că nu au beneficiat anul trecut de prevederile Hotărârii de Guvern nr. 782/16.06.2022 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum, în anul 2022”.

Cei peste 200 de cultivatori de cartofi din comunele Peretu și Cervenia nu au primit acest ajutor de minimis, deoarece, la data intrării în vigoare a H.G. 782/16.06.2022, producția de cartofi aferentă anului 2022 era deja comercializată. Agricultorii teleormăneni, reprezentați de Ionel Sandu, cultivator de cartofi din comuna Peretu, mai aduc la cunoștința domnului ministru Petre Daea, prin intermediul meu, faptul că „perioada de cultivare a cartofului în județul Teleorman este cuprinsă între plantarea din luna martie, până la recoltare, spre sfârșitul lunii mai”, a declarat Maria Stoian, deputat de Teleorman.
Am fi foarte bucuroși dacă începând cu anul acesta ajutorul de minimis s-ar adresa și nouă, cultivatorii de cartofi, prin emiterea actelor normative în timp util”, a precizat Ionel Sandu, în demersul său către ministrul Agriculturii.

Îmi exprim încrederea că petiția prezentată va avea ecoul scontat din partea conducerii MADR, deoarece este important ca toți agricultorii din județul Teleorman să beneficieze de ajutoarele acordate de stat, chiar și retroactiv, în acest caz, având în vedere că oamenii nu sunt vinovați pentru întârzierea emiterii acestui act normativ, a mai precizat Maria Stoian.