Connect with us

Știri

Băutura la volan, sport județean în ultima săptămână! Alcoolemie record pe DN6!

Publicat

de

Un bărbat de 49 de ani din Turnu Măgurele, județul Teleorman, a fost oprit de polițiști în timp ce conducea un autoturism prin oraș, deși se „cherchelise” bine înainte.

Potrivit IPJ Teleorman, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
În urmă cu câteva zile, mai exact pe 7 ianuarie, de Sf. Ion, un alt șofer a fost depistat de polițiștii de la Serviciul Rutier cu o alcoolemie record: 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul de 54 ani care a „șocat” alcooltestul este din Roșiori de Vede și a fost oprit de agenți pe DN6, în jurul orei 10.00.
Și el va fi cercetat de procurori pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Tot de Sf.Ion, însă la „drum de seară”, un bărbat de 46 de ani din Mereni s-a „infipt” cu mașina într-un cap de pod în localitatea Crevenicu, județul Teleorman.
„Isprava” șoferului a băgat în spital o femeie de 54 de ani, care se afla în autoturism.
Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că bărbatul care a condus autoturismul era și beat, 0,79 alcoolemie pe aparat, și nu avea nici permis de conducere.