Connect with us

Știri

VIDEO/Societatea Primăriei Alexandria,TR Administrare Imobile, în mijlocul unui scandal de înșelăciune: „ne-au spus că semnăm pentru altceva și ne-au luat banii cu japca”

Publicat

de

TR Administrare Imobile, una dintre societățile aflate în subordinea Primăriei Alexandriei, se află în mijlocul unui scandal de proporții, chiar din prima lună a anului 2023.

Oamenii acuză autoritățile locale și societatea din subordine de „japcă” și „înșelăciune”, după ce serviciile prestate blocurilor care au fost luate în aministrare și-au dublat costurile, cea mai mare parte dintre acestea fiind comisioane pentru salariile angajaților.
Totodată, locatarii blocurilor susțin că au fost înșelați atunci când au semnat pe o listă adusă la ușă de președintele

Asociației de propietari, care le-ar fi spus că are nevoie de semnătura lor pentru că el vrea să „renunțe” la această funcție, deși, în fapt, nu-l mai văzuse nimeni la față de ani buni.

Cei mai în vârstă susțin că nu au înțeles atunci ce înseamnă asta, așa că au semnat, convinși fiind că în acest fel scapă de președintele care nu a mișcat un deget.
Alții au semnat lista în cunoștință de cauză, fiind de acord, inițial, ca administrarea blocului în care locuiesc să fie preluată de societatea Primăriei Alexandria, însă în alte condiții decât cele cu care s-au trezit după câteva luni.
Blocurile din municipiul reședință de județ au fost luate în administrare de TR Administrare Imobile în anul 2022, prin deciziile Asociaților de proprietari, iar
pentru a putea încheia contractele cu societatea Primăriei Alexandria, a fost nevoie de semnăturile celor care dețin apartamentele.
Potrivit legii, dacă se depășea cu o singura semnătură jumătate din numărul total al celor care fac parte dintr-o asociație de proprietari, chiar dacă restul până la 100% nu erau de acord, se putea încheia contractul cu această societate.
Astfel, toți președinții de Asociații au afirmat că au obținut semnăturile necesare, însă discuțiile pe această temă au devenit din ce în ce mai aprinse, existând suspiciunea că unii dintre ei i-au înșelat pe oameni sau le-au promis cu totul alte tarife.
Situația a devenit și mai tensionată în cursul anului 2022, când TR Administrare Imobile a emis facturi din ce un ce mai mari Asociațiilor de proprietari, iar serviciile prestate s-au rezumat doar o femeie de serviciu care mai dădea cu mătura din când în când pe scările blocurilor.
Oamenii au devenit din ce în ce mai nemulțumiți chiar din primele luni ale „administrării”, atât de serviciile „mimate” de societatea primăriei, cât și de tarifele din ce în ce mai mari.
Pentru că s-a solicitat rezilierea contractului cu TR Administrare Imobile, solicitare la care nimeni nu a binevoit să răspundă în termen, un reprezentant al societății s-a deplasat la fața locului pentru a le explica oamenilor revoltați că nu au dreptate.
Prezența acestuia mai mult a încins spiritele, iar de aici până la scandal nu a mai fost decât un pas.
Au fost aduse acuzații grave de înșelăciune, s-a strigat că banii oamenilor sunt luați cu japca pentru a plăti oamenii partidului care conduce municipiul și nu în mod natural, prin voința și corecta informare a celor care plătesc.
Reprezentantul TR Administrare Imobile si-a păstrat totuși calmul și atitudinea civilizată, explicând că din punct de vedere juridic societatea nu are nici o vină.
Problema dumneavoastră este cu președintele Asociației dumneavoastră, dacă nu v-a informat conform legii”, a fost principala explicație a reprezentantului societății administrator, cu care o parte dintre cei prezenți au fost de acord, in timp ce o altă parte continua să acuze societatea că a promis, printr-un alt reprezentat, la început, că tarifele nu vor creste timp de un an
Într-un final, președintele Asociației de proprietari a „confecționat” pe loc o listă cu semnăturile celor prezenți și a promis că va rezilia contractul cu societatea Primăriei Alexandriei.