Connect with us

Știri

Zece părinți solicită oficial demisia medicului pediatru Olga Arghiropol de la Spitalul Județean Alexandria!

Publicat

de

În urmă cu câteva zile, în spațiul public a izbucnit un scandal de proporții cu privire la comportamentul medicului pediatru Olga Arghiropol, șef secție pediatrie la Spitalul Județean Alexandria.

Zeci de părinți s-au revoltat cu privire la comportamentul doctoriței aflată în prag de pensionare și susțin că, în unele cazuri, copiii au primit diagnostice total greșite.
Revolta a fost preluată și de presa locală, iar tot acest scandal a dus la demiterea medicului din funcția de sef secție pediatrie.
Măsura nu a fost anunțată de managerul Spitalului Județean, Alexandru Dobre, ci de președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, care, însă, nu are atribuții în acest sens, dar a reușit să puncteze politic, cu această ocazie.
Deși nu a existat nici o plângere oficială la nici o instituție, Comisia de disciplină din cadrul spitalului a decis destituirea din funcția de șef secție a doctoriței, în urma impactului social și al implicării media.
Măsura, însă, nu a calmat spiritele, dimpotrivă. Părinții revoltați vor ca medicul Olga Arghiropol să nu mai profeseze.
În acest sens, aproximativ 10 părinți se vor deplasa, miercuri, la Spitalul Județean Alexandria, unde vor depune plângere, oficial.
De asemenea, susțin aceștia, vor depune plângere penală, ocazie cu care părinții implicați în acest demers fac apel la toți cei care au fost nemulțumiți de interacțiunea cu medicul acuzat sau au avut probleme cu copiii din cauza unor diagnostice greșite, să se implice alături de ei.
Spitalul Județean Alexandria se află într-o situație critică, ce trenează de mai mulți ani, lipsa medicilor în aproape toate specialitățile.
Doar câteva voci, din rândul doctorilor, mai „strigă” în spațiul public problemele cu care se confruntă, însă lucrurile par a fi blocate într-o indiferență cronică amestecată cu o cârpeală umană care se reflectă direct în relația pacient-medic.
Puținii specialiști din Spitalul Județean Alexandria nu reușesc să acopere toate gărzile, iar medici noi cu greu acceptă să își mute viața intr-un oraș ca Alexandria, care nu oferă nimic, nici viață socială, nici culturală, nici posibilități de petrecere a timpului liber.