Connect with us

Știri

Semn rău sau bun? Curtea de Apel amâna a treia oară pronunțarea în dosarul Belina!

Publicat

de

Ziua de 17 ianuarie 2023 a fost una cu emoții pentru Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman.

Judecătorii de la Curtea de Apel București ar fi trebuit să ia decizia finală cu privire la acuzațiile aduse de procurorii DNA în dosarul Belina, după ce, inițial, președintele CJ Teleorman a fost achitat, împreună cu fostul vicepremier Sevil Shhaideh și alți inculpați în dosar.
Pronunțarea a fost amânată a treia oară, pentru data de 21 februarie 2023.
Apelul procurorilor DNA va fi judecat de Claudia Jderu și Sabina Adomniței, soția politicianului liberal Cristian Adomniței, fost președinte al filialei PNL Iași, condamnat pe fond pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului.
Procurorii i-au acuzat pe Sevil Shhaideh și Adrian Gîdea de abuz în serviciu. Prin trecerea Insulei Belina și a Brațului Pavel de la stat la CJ Teleorman ar fi fost cauzat statului român un prejudiciu de 3.237.800 de lei, reprezentând valoarea totală a celor două bunuri imobile ieşite din patrimoniul său.
Adrian Gâdea, Sevil Shhaideh și ceilalți inculpați în dosar au fost achitați în anul 2022 de Tribunalul București, pe motiv că transferul bunurilor imobile insula Belina şi braţul Pavel a fost efectuat conform normelor legale în vigoare prin hotărâre de guvern, acuzația formulată de DNA fiind neîntemeiată.