Connect with us

Politică

Deputat Maria Stoian: „Realizarea Drumului de mare viteză Danubius Expres București-Alexandria, o șansă pentru revitalizarea economică a județului Teleorman”

Publicat

de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat traseul final al drumului de mare viteză Danubius Expres București-Alexandria, fapt ce reprezintă o veste excelentă pentru locuitorii județului Teleorman.

Studiul de fezabilitate pentru acest proiect va fi realizat în termen de 17 luni, după ce a fost desemnat câștigătorul licitației.
Drumul de mare viteză București-Alexandria are 77 de kilometri, fiind prevăzute 47 de pasaje și viaducte, proiectul fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile.
În cadrul contractului se vor presta și elabora studiul de fezabilitate, asistența tehnică acordată beneficiarului pentru susținerea Aplicației de Finanțare, precum și asistența tehnică pentru procedura de atribuire a contractelor de proiectare și execuție a lucrărilor, după caz.
Realizarea acestei artere modernizate va elimina aglomerația existentă în prezent pe DN6, care străbate numeroase comune și unde se produc foarte multe accidente, din cauza depășirii valorilor normale de trafic.
Potrivit caietului de sarcini, proiectul drumului București-Alexandria prevede ca profilul transversal să aibă caracteristicile tehnice ale unui drum de mare viteză, cu patru benzi de circulație.
Conform masterplanului de transport al României, drumul expres Danubius Expres Bucureşti-Alexandria va costa 367,5 milioane euro fără TVA, sectorul respectiv fiind parte din reţeaua primară de drumuri a României. Acesta va fi continuat de Alexandria-Craiova, de asemenea tot drum expres şi Craiova-Lugoj, astfel încât Bucureşti-Alexandria-Roşiori-Craiova-Lugoj va conecta sudul ţării de Europa de Vest. La nivel european, axa amintită se va suprapune coridorului european Orient East-Med, ce uneşte Europa Centrală cu porturile de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Mediterană.
Apreciez faptul că Guvernul Nicolae Ciucă își respectă angajamentele luate la începutul mandatului, în ceea ce privește continuarea lucrărilor la infrastructura de drumuri expres și autostrăzi.
Sunt încrezătoare în ceea ce privește îndeplinirea cu succes și în termenul asumat a acestei investiții, proiectul fiind de mare importanță pentru locuitorii județului Teleorman și ai întregii zone de sud a României.

Deputat PNL Teleorman,
MARIA STOIAN