Connect with us

Știri

Elevii care s-au bătut ca în Vestul Sălbatic într-un liceu din Argeș au fost reținuți pentru 24 de ore!

Publicat

de

Lecție dură pentru trei protagoniști ai scandalului care a avut loc în incinta Liceului Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni, județul Argeș.

După apariția în spațiul public a imaginilor în care elevii se băteau pe hol ca în Vestul Sălbatic, cu pumni, picioare și stinghii rupte din lambriul de pe perete, IPJ Argeș s-a autosesizat și a dispus de urgență verificări.
Deși polițiștii care se ocupa de unitățile școlare sunt foarte puțini, s-au mișcat exemplar, așa cum ar trebui să o facă toți, în toate județele, într-o țară europeană.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeș, în urmă cu puțin timp, trei tineri implicați în scandal au fost reținuți pentru 24 de ore, la numai câteva ore după autosesizare.
„Cercetările au fost preluate de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș, care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
După administrarea probatorului, în cursul acestei seri, trei tineri, de 17 ani, din Davidești, de 19 ani, din Mioveni, respectiv 17 ani, din Dârmănești, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere legală”, se arată în comunicatul IPJ Argeș.