Connect with us

Știri

Monumentul eroilor donat Alexandriei de Gabriel Florea, coș de gunoi al firmelor cu lipici la contracte cu primaria/FOTO

Publicat

de

Dezamăgire, tristețe și revoltă sunt sentimentele pe care le încearcă locuitorii municipiului Alexandria și omul de afaceri Gabriel Florea, acum președintele AUR Teleorman.

Motivul este felul în care decidenții locali au găsit de cuviință să „întrețină” monumentul eroilor donat municipalității de Gabriel Florea, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.
Practic, un restaurant pe roți, aparținând unei firme cu „abonament” la contracte cu municipalitatea, a fost amplasat lângă monumentul eroilor neamului și vinde produse fast food. Durerea cea mare nu este faptul că în acel loc se află acum, cu girul Primăriei Alexandria, de-a valma, istorie și hamburger. La sfârșitul zilei, monumentul istoric devine un fel de tomberon pentru resturile menajere provenite din marfa rulotei alimentare.
Acest lucru l-a făcut pe Gabriel Florea, care a plătit acest monument donat Alexandriei din banii personali, să reacționeze dur la adresa autorităților locale, dar și să initieze un demers pentru a opri bătaia de joc.
Printr-o cerere adresată Consiliului Local al municipiului Alexandria, acesta solicită ca monumentul să fie împrejmuit, pentru a fi protejat. Mai mult, Gabriel Florea este dispus să plătească din buzunar această „lucrare”, în cazul în care în bugetul municipal nu se găsesc bani pentru demersul său.
Si consilierul local Gabriel Bulumac a reacționat cu privire la această situație și critică decizia Primăriei Alexandriei de a permite ca un monument al eroilor neamului să fie „terfelit” în acest mod.
„Observ cu mâhnire și îngrijorare că onoarea, demnitatea, patriotismul și bunul simț sunt pe cale de dispariție în municipiul Alexandria. Mai de ochii lumii, mai de gura târgului, veșnicii aleși să conducă resedința județului nostru au mai mimat sentimentele de dragoste și respect pentru acest oraș, până nu au mai putut să le îmbine cu meschinăria și lipsa de respect care guvernează acum acțiunile lor, în funcție de interese și imagine.
Lângă statuia eroilor noștri pe care am donat-o în an centenar cu toată dragostea, în semn de respect pentru sacrificiul lor și pentru ca generațiile tinere să cunoască adevăratele valori, Primăria Alexandria a găsit de cuviință să aprobe amplasarea unei rulote cu „de toate”, ce aparține societății abonate la contracte cu statul. Cea de la care îi place primarului Drăgușin să cumpere sarmale pentru 1 Decembrie.
Cum să umbrești un simbol al celor care s-au jertfit, pentru ca noi să existăm astăzi ca nație, cu un astfel de kitsch? Cum să aprobi amplasarea acestei rulote lângă o statuie cu eroii neamului, care pe deasupra mai are și STF număr de înmatriculare, asta ca să fie sfidarea completă. Rușine autorităților locale! Rușine primarului Drăgușin!” a scris Gabriel Florea pe pagina sa de facebook.