Connect with us

Știri

Dosar penal pentru stăpânii câinilor care au făcut praf un copil! Băiatul venise în vizită la bunici, la Contești!

Publicat

de

După cazul care a zguduit România, femeia ucisă de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București, un nou scandal privind câinii agresivi care se plimbă liberi a izbucnit în Teleorman.

Un copil de 13 ani a fost mușcat, în apropiere de comuna Conțești, în timp ce se plimba cu un moped în afara localității.
Băiatul locuiește în București, dar se afla în vizită la bunici.
Nimeni nu l-a avertizat asupra unui potențial pericol în zonă, așa că nu s-a gândit nici o secundă că va păți ceva.
Din păcate, nu a fost așa. În timp ce se plimba, a fost atacat de mai mulți câini, a reușit să se ridice de câteva ori, însă a fost pus din nou la pământ de animalele agresive.
Cu ultimele puteri, plin de sânge, copilul a reușit totuși să scape, după ce s-a refugiat intr-o curte.
A avut noroc, se poate spune cu certitudine, acum este tratat într-un spital din București și este în afara oricărui pericol.
Rămân totuși câteva întrebări :
– Cum au ajuns acei câini în zonă?
– Au stăpâni?
– Cum sunt gestionați câinii vagabonzi în zonele rurale?
Având în vedere faptul că IPJ Teleorman ne informează, în urma acestui incident, că a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „neluarea de către proprietarul sau deținătorul temporar al acestuia, a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent, cine răspunde în cazul în care acei câini nu sunt identificați sau nu au stăpân, nici permanent, nici temporar?