Connect with us

Politică

Se votează bugetul județului Teleorman! Liberalii vor dezvoltare, pesediștii vor cheltuieli de funcționare/Video

Publicat

de

Ziua de vineri de anunță a fi una tensionată pentru Consiliul Județean Teleorman.

Președintele Adrian Gâdea va propune un buget bazat pe cheltuieli de funcționare a instituției pe care o conduce și a multiplelor societăți din subordinea acesteia, în timp ce liberalii sunt hotărâți să nu voteze bugetul, dacă 61 % din suma totală nu va merge spre dezvoltare.
Anunțul a fost făcut de liderul liberalilor teleormăneni, senatorul Eugen Pîrvulescu, într-un interviu pentru postul de televiziune MediaSud.
Președintele PNL Teleorman a dezvăluit intenția consilierilor liberali cu privire la buget, după o ședință de partid prelungită, în care s-a luat hotărârea de a nu mai tolera ca cei mai mulți bani să meargă către funcționarea unor compartimente, societăți și firme care „căpușează” bugetul județului, pe post de obligații de partid.
Eugen Pîrvulescu a prezentat grafic situația cheltuielilor din ultimii ani, în care se observă că cea mai mare parte din sumele alocate Consiliului Județean a fost cheltuită pentru funcționare, iar o parte infimă pentru investiții și dezvoltare.
Senatorul a făcut și o comparație între Teleorman și Bihor, judet condus acum de liberalul Ilie Bolojan, unde dezvoltarea este în plin avânt, de când a schimbat proporția între sumele alocate investițiilor și cele alocate funcționării.
Pe același model, în județul Bihor nu se mișca mare lucru, când Consiliul Județean era condus de un pesedist, iar cea mai mare parte a bugetului era cheltuită pe tot felul de servicii, societăți căpușă și angajați care doar așteptau să se facă ora 16.00 și să plece.
Total Impact va transmite live ședința Consiliului Județean de mâine și va evidenția prin materiale separate toate discuțiile și hotărârile aleșilor județeni cu privire la bugetul anul 2023.