Connect with us

Știri

Deputat Maria Stoian „Programul Noua Casă, o șansă considerabilă pentru tinerii care doresc să-și achiziționeze o locuință”

Publicat

de

Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat plafonul pentru Programul „Noua casă” aferent anului 2023, cu o valoare de 1,5 miliarde de lei, ca parte componentă a plafoanelor pentru programele cu garanții de stat.

În mod evident, interesul Executivului condus de PNL este ca banii să ajungă cât mai rapid în economie, dar și către beneficiarii direcți, respectiv cetățenii care au nevoie de o locuință.
Programul „Noua casă” este un proiect de succes al statului, fiind un instrument prin care sunt sprijiniți românii, cu precădere tinerii, pentru a-și achiziționa o locuință, în condiții de finanțare mai favorabile decât ceea ce oferă piața bancară în acest moment.
În contextul actual, dominat de cuantumul ridicat al dobânzilor și limitarea garanțiilor de avans, este evident că programul este absolut necesar tinerilor, iar accesarea sa în număr cât mai mare va fi în măsură să le rezove, în mod mai simplu și concret, problemele locative.
Demn de remarcat este că Programul „Noua Casă” 2023 se va armoniza cu celelalte programe guvernamentale existente sau care urmează să fie inițiate în acest an, astfel încât un număr cât mai mare de cetățeni să fie sprijiniți să deruleze investiții personale și de afaceri, pentru a atinge nivelul de bunăstare și progres la care țintesc. Este vorba de programul „Rural invest”, pentru care sunt în plină desfășurare semnarea convențiilor cu băncile partenere, precum și programul „IMM Invest Plus”, aflat în faza de alocarea a plafoanelor investiționale.
De menționat este și celeritatea cu care Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat acest program, fiind pentru prima dată când „Noua Casă” a fost lansat înainte de începerea anului financiar, astfel încât să fie parcurse toate procedurile pentru ca banii să ajungă cât mai rapid în posesia beneficiarilor.
Îi încurajez pe toți românii eligibili să acceseze acest program, mai ales că Guvernul dorește ca plafonul alocat pentru „Noua Casă” să fie epuizat până la jumătatea anului, astfel încât să poată fi suplimentat.

Deputat PNL Teleorman,
MARIA STOIAN