Connect with us

Politică

Dan Cristescu, senator PSD Teleorman: „Legile Educației sunt proiecte mult prea importante, care trebuie dezbătute temeinic”

Publicat

de

PSD va solicita stabilirea unui calendar extins de analiză publică și adoptare cu 3 obiective esențiale, strategice, de mare importanță pentru copii și părinți, în privința proiectelor Legilor Educației.

1. Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii;

2. Combaterea abandonului școlar;

3. Importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii;

Din analiza făcută până acum asupra proiectelor de lege concepute de Ministerul Educației, s-a evidențiat necesitatea corectării câtorva chestiuni cheie, definitorii pentru viitorul copiilor noștri.

Admiterea în liceu!

Nu vom accepta o formulă care restrânge drastic accesul copiilor la educație de calitate. Este cel puțin discutabil dacă liceele să aibă dreptul să-și organizeze propriile admiteri, cu propriile subiecte pentru că ar crește riscul practicii neloiale și al corupției.

Probele de bacalaureat!

Nu suntem de acord cu înmulțirea probelor de examen, așa cum este propus în proiect.

Desființarea liceelor pedagogice și modificarea formării învățătorilor!

Nu este o soluție, mai ales în condițiile lipsei acute de cadre didactice. Au fost mult prea multe modificări ale Legii Educației, fără efectul scontat. Doar în ultimii 11 ani, Legea Educației a suferit 112 modificări.
Îmi doresc ca de această dată să fie o dezbatere temeinică! Legea Educației trebuie analizată cu întreaga societate (factorii interesați din educație, dar și cu părinții și asociațiile de elevi).
În perioada următoare voi iniția discuții cu cadrele didactice, părinți, asociațiile de părinți, asociațiile de elevi, Inspectoratul Județean Școlar Teleorman.

Dan Cristescu
senator PSD Teleorman