Connect with us

Știri

Liberalii iau atitudine împotriva jocurilor de noroc: „Dependența de jocuri de noroc și pariuri sunt îngrijorătoare în România”

Publicat

de

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a anunțat, astăzi, o inițiativă legislativă privind noi reglementări în funcționarea sălilor de pariuri și jocuri de noroc.

Modificările propuse au la bază statisticile ingrijorătoare pentru România privind dependența de jocuri de noroc și pariuri, mai ales că, de la an la an, fenomenul capătă amploare.
Nu este un secret faptul că efectele acestor dependențe au dus la destrămarea familiilor și chiar la sinucideri, în special în ultimii ani.

„Sălile de jocuri de noroc nu au ce să caute în apropierea școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă pentru copii sau a parcurilor. Mai bine prevenim decât să tratăm! Iar când subiectele sunt copiii și tinerii sau privesc siguranța, sănătatea și educația lor, nu e loc de compromis.
În acest sens, am semnat o propunere legislativă bună și care, sper, să fie adoptată în Parlament cu celeritate. Mă refer la modificările OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc (L859/2022).
Pasivitatea nu este soluția. Avem nevoie de legi clare care să protejeze acest segment al populației extrem de vulnerabil.
Nouă, celor din PNL, ne pasă și vom pune umărul la orice inițiativă care va ocroti copiii și tinerii români” a anunțat Alina Gorghiu într-o postare pe pagina sa de facebook.