Connect with us

Știri

Zimnicea se vrea smart! Sisteme de supraveghere video și bănci inteligente prevăzute cu panouri solare și dispozitive pentru încărcarea telefoanelor mobile!

Publicat

de

Orașul Zimnicea se vrea a fi în pas cu tehnologia.

Un contract de finanțare prin PNNR a fost semnat, luni, de primarul localității, și va aduce în orașul de la malul Dunării bănci inteligente, sisteme de supraveghere video, dar și o dronă necesară pentru crearea unei evidențe GIS a domeniului public și privat și pentru monitorizare în caz de situații de urgență, în misiuni de căutare și salvare.
Băncile inteligente vor fi prevăzute cu panouri solare și dispozitive pentru încărcarea telefoanelor mobile și a trotinetelor, iar sistemele de supraveghere video vor asigura monitorizarea permanentă printr-un centru de comandă.
Noile achiziții fac parte din proiectul „Asigurarea de sisteme TIC și echipamente smart în orașul Zimnicea, județul Teleorman”, Componenta 10-Fondul Local, Investiția: 1.1.2.
Autoritățile locale consideră că noile investiții reprezintă un pas important pentru asigurarea unui climat de siguranță și securitate, dar și pentru eficientizarea relației cetățean-autorități.