Connect with us

Politică

Deputat Maria Stoian: „Rezolvarea problemei beneficiarilor de ajutoare sociale, o condiție esențială a progresului României”

Publicat

de

România deţine încă un nedorit record la nivelul Europei în ceea ce priveşte numărul beneficiarilor diferitelor forme de ajutoare sociale.

Specialiştii avertizează că, în cazul negăsirii soluţiilor pentru integrarea socială şi pe piaţa muncii a solicitanţilor de ajutoare sociale, în câţiva ani bugetul ţării va fi insuficient pentru a satisface costurile cu susținerea acestor persoane.
Pe de altă parte, este o realitate faptul că autorităţile locale nu au cu adevărat pârghiile necesare pentru a verifica dacă beneficiarii tuturor stimulentelor financiare acordate ca ajutoare sociale îşi îndeplinesc cu adevărat atribuţiile. Spre exemplu, nu există o situație a celor care prestează în mod real orele şi zilele pe care le au de efectuat în folosul comunităţii.
Mai mult, edilii localităţilor din România susţin că oamenii care solicită o masă caldă la cantină, în schimbul muncii în folosul comunităţii, nu se achită de sarcinile dispuse de administraţia locală, astfel încât nici această recompensă nu poate fi acordată fără a se da nimic în schimb.
Consider că reprezentanții instituțiilor abilitate ale statului trebuie să ia în serios problema acordării ajutoarelor sociale. Se impune o inventariere clară a numărului românilor care sunt în prezent beneficiari ai tuturor formelor de ajutoare sociale. De interes pentru opinia publică ar fi și suma totală achitată lunar de către statul român pentru plata ajutoarelor sociale, precum și care este situaţia sistării plăţii acestora din ultimul an.
Sunt convinsă însă că Guvernul, condus de premierul PNL Nicolae Ciucă, tratează cu responsabilitate această situație delicată și va indentifica soluțiile optime privind rezolvarea problemei, astfel încât să putem vorbi de o echitate reală în ceea ce privește distribuirea banilor din bugetul de stat.

Deputat PNL Teleorman,
Maria STOIAN