Connect with us

Știri

Șofer băgat în arest! Barbatul a condus mașina prin Turnu Măgurele cu alcoolemie de comă!

Publicat

de

Un bărbat de 44 de ani, din localitatea Lița, județul Teleorman, a ajuns în arestul IPJ Teleorman, după mai bine de o lună de când a fost depistat în trafic, în municipiul Turnu Măgurele, conducând băut.

Se întâmpla pe 23 Decembrie 2022, în ziua de…colinde.
Polițiștii de la Biroul Rutier Turnu Măgurele l-au testat atunci cu aparatul alcooltest care a indicat 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, alcoolemie care, de obicei, la probele de sânge se dublează. Practic, din punct de vedere „tehnic”, șoferul se afla oficial în comă alcoolică.
După această „întâmplare”, bărbatul a fost lăsat liber, însă imediat după ce a fost stabilită alcoolemia, în urma recoltării probelor biologice de sânge, șoferul a fost reținut și a ajuns în arestul IPJ Teleorman pentru 24 de ore.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
La data de 13 februarie a.c., în urma administrării probatoriului, organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele -Biroul Rutier, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele au dispus reținerea bărbatului în vârstă de 44 de ani pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 14 februarie a.c., să fie prezentat procurorului de caz în vederea luării măsurii controlului judiciar.
Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman”, a transmis IPJ Teleorman.